Foto: Maksim Toome, Bigstock

Foto: Maksim Toome, Bigstock

Kvinder er dejlige, uanset hvordan de ser ud. Derfor indeholder næste nummer af et dansk dameblad en dristig fotoserie med 15 normalvægtige og stærkt retoucherede kvindekroppe.

En er muskuløs, en anden har temmelig runde hofter. En tredje har kraftige overarme og en fjerde et rundt ansigt med en lille dobbelthage.

“Det er fordi, vi gerne vil vise, at kvindekroppe er vidt forskellige, og at man ikke skal skamme sig, selvom man ikke ligner den traditionelle, superslanke model,” jubler redaktøren for det danske dameblad, der i morgen udkommer med blandt andet en fotoserie, hvor man ser 15 helt almindelige, men naturligvis stærkt retoucherede kvinder.

“Selvfølgelig har vi retoucheret billederne, for selvom vi ønsker at hylde kvindekroppens fantastiske skønhed og mangfoldighed, har vi jo også visse æstetiske forpligtelser, og vi sender de forkerte signaler, hvis man kan se, at nogle af kvinderne har strækmærker og appelsinhud,” forklarer redaktøren.

Normalvægtig etik
Det er også såvel æstetiske som etiske overvejelser, der ligger til grund for, at damebladet har valgt at hylde mangfoldigheden med billeder af kvinder med et BMI mellem 20 og 23.

“Ingen gider se på helt tykke trunter eller afpillede skeletter, så vi besluttede fra start, at vi kun ville bringe billeder af normalvægtige kvinder. Det er også i kvindernes egen interesse, for selv hvis de selv mener, at de er pæne nok til at vise sig frem i et landsdækkende dameblad, så er det vores ansvar som journalister at udvise god presseskik og afvise kvinder, der ellers risikerer at blive til grin,” siger redaktøren, der selv vejer lidt mere end anbefalet og derfor mener, at hun godt kan tillade sig at træffe et sådant valg.

Lidt tyk i det
Hun erkender dog, at normalvægtsområdet er bredere end det, læserne får at se i fotoserien, men hun mener, at det er uproblematisk.

“Vi kunne godt have valgt nogle kvinder med et BMI på 19 og 25, men så var der andre overvejelser, som betød, at de helt tilfældigt blev valgt fra. Desuden tror jeg ikke, at vores læsere kan se forskel på, om en kvinde har et BMI på 19 eller 20, og har man et BMI på 23 er man jo allerede lidt tyk i det, så om det er 23 eller 25 er et fedt,” slutter hun.