Foto: smilewithjul, Bigstock.com

Vi søger branchens svar på Morten Korch. En tegner, der formår at anlægge et ufarligt, idyllisk og politisk korrekt perspektiv på selv de mest kontroversielle emner.

Ufarlig tegnedreng (m/k) med slap pen
Dit kunstneriske udtryk er naivt, primitivt og fortrængende, og du tegner hellere et hjerte, en hundehvalp eller killing for meget end for lidt.

Du har perfektioneret motivet ”Glad familie vinker foran hus med flagstang”, og dit yndlingsmaleri er en censureret udgave af Edvard Munchs ”Skriget”, hvor hovedet er klippet bort, så du i stedet kan koncentrere dig om den nydelige badebro og farverige solnedgang.

Du har sandsynligvis erfaring fra Hello Kitty-serien, Disney, Hjemmet eller som humørikontegner (dog kun de glade varianter; tegnere med erfaring fra kondolencekortbranchen behøver ikke søge), og du synes, strithår og skarpe tånegle er decideret grænseoverskridende motiver.

Find det rigtige motiv til historien
Dit job bliver at supplere artikler og debatindlæg med passende illustrationer. Her lægger vi vægt på, at du bruger din force inden for det aldeles ufarlige og politisk korrekte til at slibe al kant, kontrovers og spydighed ud af teksterne. Bliver du eksempelvis bedt om at illustrere en artikel om et politisk opgør i regeringen, tænker du i billeder af liljer, en knaldgul rapsmark under blå himmel eller noget i stil med Hans Scherfigs naivistiske billeder af junglens dyr. Handler artiklen om Islamisk Stat, vil en nuttet bogfinke være det oplagte valg.

Du er …

  • Konfliktsky, paranoid og passiv.
  • Sandsynligvis vægt af stjernetegn, mellembarn og siger, gør og tegner kun ting, der pleaser folk omkring dig.
  • En person, der oplever det meste som angstprovokerende, og det er ikke ualmindeligt, at du hulker dig gennem en tur i Netto.
  • Som tegner skrøbelig og opgivende, og knækker du spidsen på din blyant, tegner du ikke mere den dag.

Så kom og kryb i skjul med alle os andre!
Du bliver en del af et konfliktsky miljø, hvor angste og paranoide kolleger står klar til at tage sagte imod dig. Vi ser frem til, at dine hyacinter, solsikker og gråspurve snart kan pryde avisens sider.

Vi glæder os til at høre fra dig!