Foto: ppart, Bigstock.com

Foto: ppart, Bigstock.com

Efter afsløringen af, at en række yngre medlemmer af Det Konservative Folkeparti forsøgte at karaktermyrde en spidskandidat, har Socialdemokratiet besluttet at forære et millionbeløb til partiets talentprogram.

Det trak forsider flere dage i træk, da det kom frem, at medlemmer af Det Konservative Folkeparti havde konspireret mod Mads Holger, der er blandt partiets kandidater til det kommende folketingsvalg. Selvom flere internt i partiet har kritiseret dette, er man hos Socialdemokraterne imponeret af de unges politiske tæft og har besluttet at donere 2,4 millioner til det talentprogram, som flere af konspiratorerne kommer fra.

Store talenter
Lars Midtiby, der er socialdemokratisk partisekretær, forklarer, hvorfor partiet har valgt at give så stort et beløb til aspirerende konservative talenter.

“Naturligvis er det et utraditionelt skridt at forære så mange penge til ens politiske modstandere. Men en kompetent opposition er vigtig i et velfungerende demokrati, og det vil vi gerne bidrage til,” forklarer han og uddyber:

“Folk, der kan afsløre, at Mads Holger har fået drinksbilletter og sovet længe til et politisk seminar, har åbenlyse politiske kompetencer langt ud over det sædvanlige.”

Lars Midtiby forklarer, at pengene kan gå til at lære unge konservative talenter at kende forskel på forskellige Ekstra Bladet-journalister og bedre identificere potentielle kandidater.

Fejl at afvise Riskær
“Vi kan også forstå, at Konservative har afvist Klaus Riskær Pedersen som medlem. En kritisk politisk fejltagelse. Ham er vi nemlig pænt bange for hos Socialdemokraterne, og han ville være en formidabel modstander, hvilket ethvert medlem af et velfungerende talentprogram ville kunne se. Desværre for os socialdemokrater er det endnu ikke for sent for Konservative at tage Riskær til nåde og give ham en kreds,” siger partisekretæren nervøst.

Lars Midtiby forklarer afsluttende, at Socialdemokraterne kan tillade sig den usædvanlig store generøsitet, fordi partiet efter fire år i regering fremstår så utrolig kompetent blandt vælgerne og er så sikre på genvalg, at der slet ikke er behov for at gøre valgkampen svær for modstanderne.