Foto: Yastremska, Bigstockphoto.com

Foto: Yastremska, Bigstock

Kun en dygtig indsats fra politiet forhindrede, at en 25-årig mand fra Maribo blev udsat for en potentielt dræbende kanelforgiftigning, der kynisk var planlagt af hans såkaldte venner.

Otte mennesker blev tirsdag formiddag anholdt i Maribo på Lolland. De er sigtet for at have planlagt og forberedt et bagholdsangreb, hvor en 25-årig mand fra byen skulle eksponeres for store mængder af det potentielt dræbende stof, kanel. Angrebet skulle udføres på offerets fødselsdag.

Planlagde baghold
Mads Rasmussen, der er talsmand for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forklarer, hvordan politiet kom på sporet af konspirationen.

“Vi havde gruppen i sigtekornet igennem længere tid, efter at flere af vores informanter havde rapporteret om påfaldende store mængder kanel købt i SuperBrugsen af folk, som ikke til dagligt er kendt for at bage snegle eller spise risengrød.”

Tilsyneladende havde gruppen, som hævder at være blandt den 25-åriges venner, forberedt en diabolsk plan, der indebar, at offeret på sin fødselsdag skulle overhældes med og indånde store mængder kanel. Motivet er endnu uklart, men en kendsgerning er det, at kanel indeholder det giftige stof kumarin, der ifølge ledende medicinske eksperter kan føre til leversvigt, skibskatastrofer og pludselig død.

“Otte mennesker blev taget på fersk gerning uden for den forurettedes hjemmeadresse, hvor de havde skjult sig i buskadser og bag forskellige havemøbler fra Jysk. Syv af de anholdte var i besiddelse af kanel af mærket Santa Maria, mens en enkelt person med bopæl på Østerbro medbragte kanel af mærket Urtekram,” fortæller Mads Rasmussen.

Kanelmisbrug vokser
Dansk politi har haft et vågent øje til det omfattende kanelmisbrug, siden det kom frem, at flere hundrede danske bagere var under mistanke for at overdosere det farlige stof i bagværk solgt til umælende forbrugere.

“Det er forfærdeligt, at den slags griber om sig på den måde. For man skal huske på, at når skrupelløse kanelforbrugere på den måde insisterer på at kaste om sig med deres dræberkrydderier, så går det fra den tid, som dansk politi kunne bruge på at overvåge fotofælder eller kropsvisitere fodgængere på Christianshavn,” forklarer Mads Rasmussen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.