Foto: Screenshot fra Vi ses hos Clement, DR

Foto: Screenshot fra Vi ses hos Clement, DR

Rapperen Liam O’Connor har valgt at undskylde over for den danske debatelite, at han sagde så frygtelige ting, at det har krævet lang tids offentlig bearbejdning at komme videre.

“Nogle gange siger man bare, hvad man sådan lige tænker, når nogen stiller et spørgsmål.”

Liam O’Connor sænker skamfuldt blikket. Han ved godt, at han har dummet sig. Da han i sidste uge var gæst i programmet “Vi ses hos Clement”, kom han til at sige noget om ytringsfrihed, som krænkede en masse medlemmer af Danmarks debatelite.

Traumatisk tøjstil
Den 35-årige rapper kigger forsigtigt op.

“Jeg må indrømme, at jeg ikke havde set det komme. Men set i bakspejlet giver det mening. Jeg vadede jo ind udefra og sagde noget om et emne, det egentlig kun er dem, der må mene noget om. Og så havde jeg hættetrøje på, hvilket gjorde dem utrygge, for de er jo vant til at tage hvid skjorte, blazer og sorte sko på, når de skal mene noget i fjernsynet,” siger han og tilføjer, at det er flovt at være årsag til en krise, som det har været så svært for debateliten at bearbejde.

“Det er svært for de her mennesker at komme videre. De har måttet bruge deres kostbare tid på at bearbejde det offentligt, og det lader ikke til, at de får det rystet af sig lige med det samme. Men traumer er svære at bearbejde, og når man samtidig har et image at pleje, er det nok meget smertefuldt.”

Overvejer donation
For at undgå, at hans undskyldning blot bliver tomme ord, overvejer Liam O’Connor at donere indtægterne fra sin næste udgivelse til debateliten.

“Jeg har tidligere samarbejdet med Røde Kors, fordi der er nogle, der har mere behov for de penge, jeg kan få for pladesalg, end jeg selv har. Måske kan jeg gøre noget lignende og donere penge til kriseterapi til alle de mennesker, jeg uforvarende har forvoldt stor mental smerte,” siger han.

Udtalelsen, som har rystet debat-Danmark, er følgende:

“Hvis vi gerne vil vise folk i Mellemøsten, hvor fantastisk den her ytringsfrihed er, så skal vi nok ikke bruge den til at håne folk, der ikke har den. Altså, det siger jo sig selv.”

Om den siger Liam O’Connor i dag:

“Jeg har lært, at det ikke siger sig selv. Jeg tog med andre ord grusomt fejl. Det er jeg frygtelig ked af.”