Foto: Nillerdk, Wikimedia Commons

Foto: Nillerdk, Wikimedia Commons

Ender du altid med at skylde folk påskeæg? Læs med her og blive klogere på, hvordan du optimerer din gækkebrevsstrategi.

Er det dig, der år efter år sender gækkebreve til venner og familie i håb om at blive et påskeæg eller to rigere, men ender med selv at måtte give påskeæg til alle? Så er din gækkebrevsstrategi ineffektiv, mener Lifehack-skribenten Josefine Arnesen, der her deler sine tre bedste tips til, hvordan man undgår at blive gættet.

1. Send det til fremmede
Den allerbedste metode er at sende gækkebreve til nogen, man ikke kender.

“Tænk over det. Du får et gækkebrev. Der er fem prikker. Så du ringer til alle, der har fem bogstaver i deres navn. Men hvis du har fået det af en, du ikke kender, kan du ikke ringe til vedkommende. Vend den om, så det er dig, der er afsenderen – så kan du godt se, at du er så godt som sikker på at score et påskeæg med den metode,” lyder det fra gækkebrevseksperten.

Hun foreslår, at man, når de traditionelle tre dage er gået, som man har til at gætte et gækkebrev, sender et nyt brev med afsenderadresse til modtageren.

“Ellers ved de jo ikke, hvor påskeægget skal hen,” siger hun.

2. Tag navneforandring
En anden skudsikker metode er at tage navneforandring uden at sige det til nogen.

“Jeg hedder Josefine. Det er der otte bogstaver i, og derfor kan mine venner ret let gætte på mig, hvis de får et gækkebrev med otte prikker. Men hvis jeg nu ændrede navn til Pia, skulle jeg skrive tre prikker, og så ville ingen tro, at det var fra mig.”

Josefine Arnesen understreger, at det er vigtigt ikke at fortælle om navneforandringen.

“Tricket er, at folk ikke ved, hvad man hedder. Gør de det, er der ingen fordel,” siger hun.

3. Post Danmark-finten
Den sidste metode er lidt ufin i kanten, så Josefine Arnesen anbefaler, at man kun bruger den over for fx sin forhadte svigermor:

“Man gør simpelthen det, at man ikke sender noget gækkebrev. Og når ‘modtageren’ så påstår, at de ikke har fået det, siger man, at det må være gået tabt i posten. Så brokker man sig lidt over Post Danmark, og hvis man taler godt for sin syge moster, kan man nemt overbevise modparten om, at man alligevel har et påskeæg til gode.”

Der er stadig mere end en uge til påske, så hvorfor ikke afprøve metoderne allerede i dag?