Foto: Wavebreak Media Ltd, bigstockphoto.com

Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock

En kvinde fra Ringkøbing var træt af aprilsnarre, længe før de fleste andre på internettet overhovedet havde bemærket datoen.

Pernille Høy Overmark fra Ringkøbing er træt af apilsnarre. Og det har hun faktisk været i et pænt stykke tid, inden du læste denne artikel.

“Jeg syntes, aprilsnarrene var blevet så passé allerede omkring kl.00.03, da de første mediehuse lagde deres historier ud i håb om, at læserne faktisk ville tage dem for pålydende, inden datoen gik op for dem,” siger Pernille, der forklarer, at hun faktisk betragter aprilsnarrene som lidt af en hån mod hendes ikke ubetydelige intellekt og kritiserer også skarpt selve konceptet.

Narrer kun din farmor
“Uh, se os, vi skriver sjove og satiriske ting, der ikke passer, på internettet. Hvor sjovt tror medierne lige selv, at den slags er?” spørger hun og leverer selv svaret.

“Ikke særlig. Og hvem, udover din farmor, som alligevel ikke har internetforbindelse og derfor falder for radioavisens historie om, at man kan ringe gratis til Burkina Faso, hvis man vikler stanniol om sit telefonrør, falder for den slags pjat?” fortsætter Pernille og understreger, at hendes kritik ikke kun er møntet på medierne.

For den 25-årige kvinde mener også, at mange privatpersoner på de sociale medier er ekstremt belastende med deres helt personlige forsøg på aprilsnarre.

Usportsligt af medierne
“Folk, som skriver, at de mener eller har gjort noget, de normalt aldrig kunne finde på, er også supertrælse. For alle hopper naturligvis  på, at Joachim B. Olsen er blevet kapitallogiker, at Klaus Riskær Pedersen er blevet budt indenfor i et parti, eller at Bjarne Corydon har tænkt sig at føre en socialdemokratisk finanspolitik,” vrænger hun ironisk.

De aprilsnarre var Pernille allerede træt af ved totiden, hvilket hun også har skrevet om i flere harme updates på Facebook.

Et andet problem er ifølge Pernille, at aprilsnarfænomenet går ud over medier, som lever af at fortælle fiktive historier.

“Hvis jeg skal være ærlig, synes jeg nok også, det er lidt usportsligt over for dem, der faktisk har gjort det til en levevej at skrive faktuelt udfordrede artikler på internettet. Medier som The Onion, Fyldepennen.dk eller Den Korte Avis begynder jo heller ikke at skrive faktuelt korrekte indlæg en dag om året, vel?”