Ill.: TINTIN75, Bigstock

Ill.: TINTIN75, Bigstock

En nylig dødsdom over nazaræeren Jesus har fået bookmakerne til at hæve oddsene på ham som messias til hele 666. Alligevel betragtes han af nogle som “en interessant dark horse”.

Da nazaræeren Jesus i søndags gjorde sit indtog i Jerusalem, satte bookmakerfirmaet Bet L’hem, der står bag det traditionsrige messiasspil, hans odds overraskende lavt. Ifølge firmaets administrerende direktør, Bartholomæus, skyldes det, at messiaskandidatens uventet hjertelige modtagelse fik tusindvis af mennesker til at sætte deres penge på ham.

Nu forlyder det imidlertid, at oddsene på Jesus er steget fra 1,13 til det rekordhøje 666, efter det er kommet frem, at den ærværdige statholder Pontius Pilatus har givet grønt lys til, at nazaræeren senere på dagen skal henrettes ved korsfæstelse for et særdeles groft tilfælde af gudsbespottelse, der blev bevidnet af Jerusalems stort set fuldtallige præsteråd.

Aldrig set mage
Det er første gang i spillets næsten 500 år lange historie, at en kandidat har givet så høje odds. Det forlyder da også, at de mennesker, der var forsamlet for at overvære offentliggørelsen af dagens odds, blev grebet af stor forbavselse og udbrød:

“Aldrig har vi set noget lignende!”

Med så høje odds kan det virke fristende at sætte en shekel eller to på nazaræeren, og enkelte bettingeksperter peger da også på Jesus som en “interessant dark horse“, som måske kunne gå hen og udløse gevinsten, selvom alt lige nu tyder på, at han absolut ikke er messias, men blot en forbryderisk charlatan.

Sandsynliggjort af analyser
Jerusalems førende bettingekspert, Josef af Arimatæa, mener, at Toraens messiasanalyser peger tydeligt i retning af Jesus.

“Esajas forudså, at ‘efter sin lidelse ser han lys’. Lidelse må man sige, at han får, og det sammenholdt med andre profetier og analyser samt min veltrænede intuition får mig til at tro så meget på ham, at jeg ligefrem tør vædde min grav på, at han er messias,” siger han.

Den lokale mesterbetter Nathaniel kunne dog aldrig drømme om at sætte penge på Jesus.

“Kan noget godt komme fra Nazaret?” spørger han sarkastisk.

Hvornår messiasspillet slutter, ved kun Herren.

“For Ham er én dag som tusind år,” slutter Bet L’hems strategimanager, Peter.