Foto: Kamira, Bigstock

Foto: Kamira, Bigstock

Efter at have mistet livet som uskyldig tilskuer til et narkorelateret opgør ønsker Tarek Jamal større fokus på vold i bandemiljøet. Men det er ren offertænkning, lyder det fra højrefløjen.

Han skulle bare ned på posthuset i Valby og hente en pakke. Men pludselig stod 33-årige Tarek Jamal midt i et brutalt opgør mellem banderne Satudarah og Hells Angels, der var blevet uenige om grænserne for deres narkoterritorier.

Flere skud blev affyret, og et af dem ramte Tarek Jamal, der døde på vej til hospitalet. Nu ønsker han mere fokus på vold og våben i det københavnske bandemiljø, men det er ren offertænkning ifølge højrefløjen.

Herre over egen skæbne
“Jeg har bestemt medfølelse med Tarek, men det er vigtigt at huske på, at man er herre over sin egen skæbne. Hvis man bare læner sig tilbage og siger, at det er de andres skyld, kommer man aldrig videre,” lyder det fra Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, der bakkes op af sin partifælle Joachim B. Olsen.

“For unge mennesker fra et indvandrermiljø som Tareks virker det tillokkende at sidde derhjemme på en kontanthjælp, som man aldrig ville komme i nærheden af i forældrenes hjemland. I USA skal man klare sig selv fra første dag, og der går det langt bedre for mennesker med mellemøstlig baggrund,” siger erhvervs- og arbejdsmarkedsordføreren og opfordrer til et opgør med de høje overførselsindkomster.

Også Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i den borgerlig-liberale tænketank CEPOS, anklager den danske fordelingspolitik:

“Tarek Jamal ville have haft langt bedre chancer for ikke at blive skudt, hvis vi havde fjernet topskatten.”

Arabisk offermentalitet
Heller ikke hos Dansk Folkeparti ønsker man at gøre noget ved Tarek Jamals forslag om øget fokus på vold i bandemiljøet.

“Vi var med på den, hvis der var tale om rene indvandrerbander, men Hells Angels er jo etniske danskere, og Satudarah er noget underligt hollandsk halløj, så det må gå sin naturlige gang,” udtaler partiets retsordfører, Peter Skaarup, der mener, at Tarek Jamals udtalelser er typiske for den arabiske offermentalitet.

“Alle de her krav om særbehandling, hvor det er ekstra synd for nogen på grund af danskernes såkaldte racisme eller Vestens skrækkeligheder, giver jeg ikke noget for. Man må tage ansvar for eget liv,” siger ordføreren.