David Snyder, Bigstock

David Snyder, Bigstock

Afbrændingen af fire Movia-busser har overbevist en række hidtidige tvivlere om retfærdigheden af den palæstinensiske sag og det fornuftige i at boykotte israelske bosættelser.

Peter Svendsen er 34 år gammel og arbejder som grafisk designer på Vesterbro. Torsdag morgen oplevede han et overraskende skred i sine holdninger til konflikten i Mellemøsten.

“Jeg var egentlig pro-Israel, men så brændte bøller min bus af, og jeg kom for sent på arbejde. Så nu har jeg købt et palæstinensertørklæde og liket Margrete Auken på Facebook,” forklarer han og tilføjer, at enhver ødelæggelse af offentlig ejendom sender et kraftigt signal om, at man virkelig har en god sag.

Ingen røg uden brand
Også den 24-årige Emma Goldfarb, der selv har boet i Israel, og som RokokoPosten taler med ved 5A’erens stoppested på Rådhuspladsen, er helt enig.

“Jeg er blevet 110 procent pro-palæstinensisk efter hærværket. For mig var stavefejlene i ordet ‘boykot’ udslagsgivende. Det er min klare erfaring, at folk, som ikke kan stave og sætter ild til ting, stort set altid har ret. Der går jo ingen røg uden en brand, vel?” spørger hun.

Skuffede gerningsmænd
Overraskende nok er der er ingen tilfredshed med den større opbakning at spore hos gerningsmændene. Tværtimod. RokokoPosten har talt med en af busafbrænderne, der kun vil identificeres som Abu AFA Molotov, hvilket dog ikke har forbindelse til nogen som helst virkelig gruppering, understreger han.

“I min voldsparate og ekstremt sekteriske lille gruppe har vi altid følt, at modstand mod bosættelserne udelukkende bør være et elitært randfænomen blandt politiske og religiøse ekstremister, “siger han.

“Så da vi oplevede, hvordan rigtig mange blev harme på Movia og Israel, og flere ytringsfrihedsfortalere på den pro-israelske højrefløj endda blev udstillet som hyklere, der jublede over, at andres budskaber blev censureret, besluttede vi os for at gøre noget destruktivt og meningsløst. På den måde ville vi sikre, at vi også fremover havde disse holdninger for os selv. Desværre fik det den stik modsatte effekt,” siger han ærgerligt, men udelukker ikke flere afbrændinger, da resultatet en anden gang forhåbentlig vil være den ønskede fordømmelse.