Foto: famveldman, Bigstock

Foto: famveldman, Bigstock

Dukker og Playmobil-figurer agerer både folket, medier og lobbyister, når en lokalpolitiker fra Vordingborg arrangerer sit eget folkemøde i protest mod, at Geert Wilders deltager i Folkemødet på Bornholm.

To Playmobil-figurer rækker smilende hver sit krus med gylden plastic op mod Vordingborgs Venstre-borgmester, Knud Larsen, der sidder på knæ på græsplænen bagved sin toplansvilla.

“Neeej, en fadøl til mig? Mange tak, hr. lobbyist. Og du vil også give mig en, hr. konsulent fra Dansk Erhverv? Men jeg har altså kun to hænder.”

Grænser for pluralisme
Knud Larsen er i fuld gang med sit personlige folkemøde, som han har arrangeret som et alternativ til det mere kendte møde på Bornholm i begyndelsen af juni. Borgmesteren er nemlig både rasende og ængstelig over, at den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders kommer for at give udtryk for sine holdninger på folkestyrets festival.

“Når folk, som insisterer på at være skydeskiver for ekstremister, tropper op, er det klart, at vi ikke på den sædvanlige hyggelige vis kan hylde og fejre demokratiet,” forklarer han og fortsætter:

“Pluralisme er naturligvis fint, men der må altså være grænser for, hvad man i demokratiets navn skal udsætte andre mennesker for.”

Derfor har han af naboer og børn i familien lånt en række bamser, dukker og Playmobil-figurer, der gør det ud for de sædvanlige deltagere ved mødet.

I Deadline med Tigerdyret
“Faktisk er det meget hyggeligere end det andet folkemøde, selvom alle de vigtige hele tiden vil have mig i medierne og udsætte mig for deres lobbyisme,” sukker han med et træt smil på læben, inden han viser rundt på sit alternative møde.

“Der står Ulla Terkelsen og snakker med Søren Pind,” forklarer han hjælpsomt og peger på en Bratz-dukke og en G.I. Joe-actionfigur, der læner sig op ad hinanden.

“Og der har vi så DONG’s bestyrelse, som holder et uformelt teselskab for Bjarne Corydon,” siger Knud Jensen og viser tre Bjørne-banden-dukker, som tydeligvis hygger sig i selskab med en lidt slidt He-Man.

“Men nu har jeg altså ikke tid til at snakke mere. Jeg skal i Deadline hos Martin Krasnik,” siger han og går over mod et hjørne af haven, hvor en bamse af Tigerdyret venter.