Foto: DFree, Bigstock

Foto: DFree, Bigstock

Invitationen af en ældre, britisk musiker til Roskilde Festival har ført til, at adskillige har meldt afbud. De frygter, at festivalens gode stemning vil blive ødelagt af Wings-numre og pensionerede hippier. 

“Helt ærligt, så tror jeg ikke, at Roskilde bliver det samme. Hvordan kan vi hygge med cannabis og dåseøl på campingområdet, når vi ved, at der på et tidspunkt kommer en virkelig gammel, ekstrem englænder og spiller antik musik få kilometer derfra?”

Den 24-årige Jesper Thomsen har været på Roskilde Festival de sidste seks år og havde også glædet sig til at besøge Dyrskuepladsen den første uge af juli i år. Men nu har han, ligesom utallige andre, meldt fra og solgt sin billet på Den Blå Avis. Grunden er, at den 72-årige musikant Paul McCartney er blevet inviteret til at spille på festivalens Orange Scene.

Stadig mere ekstrem
Jesper Thomsen mener, at Roskilde Festival er godt på vej til at ødelægge sig selv ved at invitere stadig mere ekstreme og aldrende musikere.

“Det var slemt nok med Rolling Stones sidste år. Og da de reklamerede med, at der kom et ‘4000 år gammelt rock’n’roll band’, var vi virkelig bange for, at de kom igen. Men heldigvis var det blot den marokkanske gruppe, The Master Musicians of Jajouka, der spiller eksotisk verdensmusik, så vi regnede med, at alt var godt, indtil McCartney-bomben faldt,” siger Jesper, der ikke vil nægte McCartney at spille.

Gold provokation
“Selvfølgelig har han ‘ret’ til at spille, men spørgsmålet er, hvorfor han vil det? Hvad er grunden andet end gold provokation? Ingen ønsker, at han kommer, og hans musik har ikke bidraget med noget de sidste 40 år. Desuden ved alle, at hans tilstedeværelse trækker en masse pensionerede hippier med sig, som med garanti vil ødelægge al stemning med deres dyre rødvin og fællessang.”

Jesper Thomsen mener derfor, at det eneste anstændige er, at McCartney frivilligt trækker sig fra festivalen.

“Indtil han trækker sig, så nægter jeg at sætte mine fødder på det sted. Ingen har lyst til dyrke den gode musik, hvis man når som helst kan støde ind i en 67-årig pensioneret gymnasielærer, der spiller et cover af Live and Let Die på sin ukulele. Det er ganske enkelt for ekstremt.”