Foto: Vverve, Bigstock

Foto: Vverve, Bigstock

Hvis man som parti eller politiker kan få mange danskere til at stemme på sig, har man en chance for at klare sig godt til valget, afslører vores egen RokoKommentator Frederik Storm.

Det er ikke ens brug af mørkeblå slips, mængden af fiskeolie, man indtager, eller ens holdning til det sidste afsnit af Mad Men, der bestemmer, hvorvidt man som parti eller politiker klarer sig godt ved det kommende folketingsvalg.

Nej, det handler ganske enkelt om antallet af stemmer.

Sådan lyder den klare konklusion fra Frederik Storm, der er RokoKommentator og evighedspraktikant. Ud fra sin mangeårige erfaring som valgkampsjournalist, personlig interviewer og offer for nedfaldet rumskrot føler Storm sig overbevist om den klare sammenhæng mellem stemmer og valgsucces.

Enhjørninger ligegyldige
“Det, jeg ser, når jeg ser på politikerne, er, at nogle partier går tilbage, mens andre går frem. Det varierer alt efter, hvornår man måler; eksempelvis gik Fremskridtspartiet rigtig meget frem i 1973, men er gået stærkt tilbage i dag. Alligevel ser jeg nogle tydelige bevægelser i vælgerhavet, der handler om, at det er godt at få mange stemmer,” udtaler RokoKommentatoren og peger på, at når blå blok står til at vinde nogle mandater, taber rød blok nøjagtig samme antal.

Frederik Storm baserer blandt andet sin analyse på en ny rapport fra Syddansk Universitet om folketingsvalget i 2007, der konkluderer, at højrefløjspartierne samlet set fik flere stemmer end centrum-venstre og samtidig klarede sig godt.

“Rapporten affejer tidligere teorier om, hvorvidt populariteten af enhjørninger i tegnefilm for børn kunne have noget at sige, ja, den nævner slet ikke børneudsendelsernes betydning for at klare sig godt som politiker,” tilføjer han.

Valgdatoen er sikker
RokoKommentatoren understreger dog, at hans udtalelser kun gælder for dette års valg.

“Om et par år kan alting have ændret sig. Eksempelvis diskuterer eksperter stadig, om det kan have indflydelse på partiernes succes, hvorvidt Zenia Stampe vælger at tage sine børn med til diverse arrangementer,” siger Frederik Storm.

Hvad valgdatoen angår, er han dog ikke i tvivl:

“Der bliver først udskrevet valg til efteråret, det er helt sikkert!”