Foto: zurijeta, Bigstock

Foto: zurijeta, Bigstock

Enkelte pædofilidømte vil gerne sende børn i fængsel, mens Alternativet foreslår at bekæmpe kriminalitet med hovedrystende pædagoger. RokokoPosten guider dig gennem holdningsjunglen.

Debat-Danmark er gået amok efter, at Venstre præsenterede en idé om at sænke den kriminelle lavalder. Ca. 60.000 danskere deltager i Facebook-begivenheden “Jeg stemmer nej til at sætte børn i fængsel”. Men hvem ønsker egentlig at sætte børn i fængsel, og hvad vil alle de andre? RokokoPostens gravergruppe har undersøgt sagen.

Kun enkelte pædofile
Det viser sig, at kun en lille gruppe dømte pædofile mener, at det er en god idé at sætte børn i fængsel.

“Det vil gøre fængselslivet meget rarere for folk som mig,” udtaler en pædofilidømt ved navn Holger.

Men ingen politikere deler Holgers holdning. Til gengæld vil enkelte partier sænke den kriminelle lavalder for at øge mindreåriges retssikkerhed.

“Ved at sænke den kriminelle lavalder vil vi sikre mindreårige kriminelle mod at blive underkastet tilfældige socialrådgiveres luner. Enhver ved, at socialrådgivere mangler det blik for børns velfærd, som dommerne ved landets domstole qua deres juridiske uddannelse er i besiddelse af,” udtaler en folketingskandidat fra partiet Venstre.

Kærlighed og kram
Blandt venstreorienterede har forslaget vakt stor opstandelse. Her mener man, at 12-årige skal tilbydes kærlig opdragelse, hvis de kommer på afveje.

“Jeg synes slet ikke, man skal straffe børn og unge. De små pus ved jo ikke, hvad de gør, og de har brug for kram og kærlighed og ikke straf,” lyder det fra en folketingskandidat fra SF.

Ingen skal straffes
I Alternativet mener man slet ikke, at nogen skal i fængsel.

“Fængselstanken er gammeldags og vidner om magtesløshed. Jeg tror meget mere på moderne løsninger som at lade strenge pædagoger gå rundt mellem kriminelle, mens de ryster på hovederne og sender dem skuffede blikke,” siger den eneste af partiets kandidater, der interesserer sig lidt for retspolitik og har god erfaring med at fortælle sin egen 9-årige, at han skal opføre sig pænt.

De resterende partier mener nogenlunde det samme. Nemlig, at der ikke skal røres ved noget, så længe det er partier fra den modsatte fløj, der har foreslået det.