Foto: A and N photography, Bigstock

Foto: A and N photography, Bigstock

“Min far kan tæve din far!” Så klart var Helle Thorning-Schmidts budskab til Lars Løkke Rasmussen, da hun i går aftes gik i duel mod Venstres statsministerkandidat.

I en særlig grundlovsduel, der blev transmitteret direkte på landsdækkende tv, præsenterede såvel som demonstrerede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) den nye “det, man siger, er man selv”-pakke, der skal styrke socialdemokraternes retorik i debatten mod oppositionspartier. Pakken er udviklet af partiets spindoktorer og har til formål at højne debatniveauet, så befolkningen fremover vil tage politikerne mere alvorligt.

Et eksempel på pakkens indhold kom, da Venstres statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen, kaldte Socialdemokraternes politik “økonomisk uansvarlig”.

“Det kan du selv være, Lars, for det, man siger, er man selv,” lød det myndigt fra statsministeren, hvorefter hun rakte tunge og tog sine hænder op til ørerne og vinkede med fingrene. En manøvre, der fuldstændig slog benene væk under hendes modstander, der havde store problemer med at matche statsministerens argumenter.

Står i Aktuelt
Efter debatten stod statsministeren klar med en uddybende bemærkning.

“Det står faktisk i Aktuelt, så æv-bæv bussemand, sure tæer i saftevand,” forklarede hun.

Ifølge flere politiske kommentatorer er “det, man siger, er man selv”-pakken et stærkt kommunikationsredskab, som de andre partier bør være på vagt over for.

“Det er det helt rigtige tidspunkt at lancere sådan et våben i valgkampen, og så behøver jeg vist ikke sige mere,” konstaterer TV 2’s Anders Langballe.

Den tidligere konservative politiker Hans Engell er dog uenig med sine kolleger.

“Som om Aktuelt stadig findes. Ta’ den!” udtaler han.

Venstre: “I kan vente jer!”
I Venstre erkender man, at “det, man siger, er man selv”-pakken ramte som et bagholdsangreb, og at Lars Løkke Rasmussen ikke var forberedt på den nye jargon. Men Socialdemokraterne skal ikke hvile på laurbærrene.

“I kan vente jer, kan I så,” lover Venstres statsministerkandidat og afslører, at han selv har nogle gode kort i baghånden. Desuden er han ikke i tvivl om, hvad der vil ske, hvis Socialdemokraterne fejer politiske modstandere af banen, som det skete i gårsdagens duel.

“Det bliver så meget sagt!” fastslår han.