Foto: RokokoPosten

Foto: RokokoPosten

En bornholmsk sammenkomst for danske politibetjente fra hele landet blev i lørdags afbrudt af en større forsamling konsulenter, kommunikationsmedarbejdere og lobbyister.

Fra så langt væk som Nordjylland og Tønder var danske politifolk kommet for at nyde et par hyggelige dage i den lille nordbornholmske by Allinge. Her var det meningen, at de skulle udveksle anekdoter om at stoppe tyveknægte, spise kage, styrketræne og naturligvis hente gratis kaffe på de lokale tankstationer.

Men sådan skulle det ikke gå, siger politiassistent Martin Petersen:

“Vi havde det virkelig hyggeligt i Allinge, hvor vi kørte i kortege, patruljerede i dekorative formationer i det smukke fiskerleje og sikrede, at ikke så meget som en saltbøsse blev stjålet. Det var bare rigtig dejligt, altså lige indtil lørdag formiddag.”

Afbrød flot opvisning
Netop lørdag var tidspunktet, hvor katastrofen indtraf. Da var alle de deltagende politifolk i gang med hovedbegivenheden på politifestivalen, som bestod i en storstilet opvisning af, hvordan 7500 mand kan omringe en folkeskole.

“Lige da vores show var allerflottest, og folkene stod synkront omkring skolen og så megabarske ud, væltede det ind på området med virkelig berusede lobbyister, embedsmænd og tvivlsomme kommunikationsagtige typer,” siger Martin Petersen og fortæller, at politifolkene straks blev nødt til at droppe deres planlagte aktiviteter. I stedet blev de tvunget til at dirigere trafik og på anden vis sørge for, at djøfferne ikke gjorde skade på sig selv eller andre.

Netværkede manisk
“De var helt ustyrlige og talte uforståeligt akademisk, samtidig med at de netværkede på kryds og tværs i et nærmest manisk tempo. Det var helt umuligt at fokusere på det flotte politiarbejde eller nyde kollegernes selskab,” siger Martin Petersen, der også forklarer, hvorfor de forstyrrende djøffere ikke blev anholdt og sigtet for gadeuorden.

“Selvfølgelig kunne vi arrestere dem, men det er temmelig risikabelt. Den slags folk ender jo bare med at blive vores chefer, og så hævner de sig med at sætte os til kun at køre fotovogne, udfylde regneark og deltage i teambuildingseminarer arrangeret af kaospiloter,” siger han og tilføjer bittert:

“Weekenden var ødelagt, og ingen af os ved, om det lader sig gøre for et par tusinde politifolk at mødes uden, at djøfferne ødelægger det igen.”