Foto: Giorgiomtb, Bigstock

Foto: Giorgiomtb, Bigstock

Dansk Folkepartis valgsucces har fået Casper Willum til at se sig om efter et nyt parti. “Jeg hader, når politikere går mainstream,” siger han.

Ved det seneste valg stemte 27-årige Casper Willum på Dansk Folkeparti. Et atypisk valg for en ung københavner, men helt naturligt for den selverklærede hipster, der altid søger de autentiske stemmer fra undergrunden, som hans omgangskreds afviser.

“I mange år har DF repræsenteret noget råt, upoleret og nærmest rustikt. Når man troede, at nu de var blevet almindelige, gik Mogens Camre ud og sagde noget skørt om islam og nazisme, og så var man hjemme igen,” forklarer Willum, der studerer økonomi og har et studiejob som webdesigner på et biodynamisk kafferisteri.

Overvejer Konservative
Desværre har Dansk Folkepartis massive fremgang skræmt ham væk:

“Allerede under valgkampen kunne jeg mærke, at de var blevet kedelige og tilbageholdende, men jeg gav dem en ekstra chance. Man forlader ikke bare en gammel kærlighed. Men da de fik over en femtedel af stemmerne, gav jeg op. Jeg hader, når politikere går mainstream.”

Nu koncentrerer Casper Willum sig om andre undergrundspartier som Kristendemokraterne og Konservative.

“Da Alternativet blev dannet, overvejede jeg at støtte dem, men inden jeg så mig om, havde alle mine venner fået grønne streger på deres Facebook-profiler. Så er det langt mere spændende at følge de helt upopulære typer,” mener den økonomistuderende, hvis interesse for Kristendemokraterne mødes med begejstring af formanden.

Overvejer Konservative
“Jesus var også upopulær hos den herskende klasse, men i sidste ende viste det sig, at hans følgere havde satset på den rigtige mand,” siger Stig Grenov og garanterer, at Kristendemokraterne aldrig bliver så mainstream, at de kommer over spærregrænsen.

Til gengæld er Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skuffet over, at han ikke længere kan regne med den unge mands stemme.

“Vi ved godt, at vi aldrig kan vende tilbage til de vilde år i 90’erne, hvor Poul Nyrup var efter os, og vi var keepin’ it real. Men vi gør da, hvad vi kan for at holde autenticiteten i live,” siger formanden og påpeger, at partiet meget stædigt har insisteret på ikke at gå i regering, selvom de er større end Venstre.