Foto: Theshipfactory, Bigstock

Foto: Theshipfactory, Bigstock

Unge drenge af anden etnisk herkomst skal fremover sidde i den forreste ende af biografen, mener den nye integrationsminister, der vil finansiere forslaget med penge fra asylstramningerne.

Nu skal det blive nemmere for unge drenge med ikke-vestlig herkomst at gøre sig umage med at opføre sig ordentligt. Landets nye udlændinge-, integrations- og boligminister har nemlig foreslået en lov, der henviser dem til de forreste sæder i alle danske biografer.

“Hvis en biograf har 20 rækker, må disse drenge sænke skuldrene og kun sidde på de 10 forreste. Ellers bliver de ikke til noget,” siger Inger Støjberg, der også har en plan klar til, hvordan biograferne skal lære at skelne mellem de ikke-vestlige drenge og dem, der må sidde, hvor de vil:

“For at få adgang til alle rækkerne skal man først og fremmest fremvise et dansk pas. Dernæst skal man sige lidt om sig selv, så kontrolløren kan tjekke, om der indsniger sig afslørende ord som ‘wallah’, ‘tjotjalt’ og ‘fætter’. Dynejakker, strømper over buksebenet og frisurer, der er trimmet helt korte i siderne, er heller ikke velset.”

Gratis flæskesvær
Integrationsministeren understreger, at alle ikke-vestlige piger naturligvis får lov at komme ind, især hvis de følges med en etnisk dansk mand. Der kan endda vanke en gratis cola eller pose med flæskesvær.

“Vi ved godt, at mange muslimske piger lider under en voldelig far, onkel eller fætter, så et enkelt biografbesøg kan være nok til at sende dem på genopdragelsesrejse eller udløse et æresdrab. Derfor vil vi hylde dem for deres mod ved at give dem en lille snack på statens regning,” forklarer Inger Støjberg og uddyber, at pengene til biografgaven kommer fra den gevinst, regeringen får ved at sænke ydelserne til nytilkomne flygtninge.

Kaste popcorn bagud
Hos Dansk Folkeparti mener man, at forslaget er et skridt i den rigtige retning, men at Venstre igen forpasser en chance for at lave afgørende ændringer i ikke-vestlig biografkultur.

“Opdelingen af salen giver jo stadig ballademagerne mulighed for at kaste deres popcorn bagud mod uskyldige gæster eller råbe ‘Allahu akbar’,” mener integrationsordfører Martin Henriksen, der dog ikke selv har oplevet biografture, hvor dette er sket.

“Men nu skal jeg snart ind og se Det Store Nøddekup, og der holder jeg skarpt øje!”