Foto: DeanPictures, Bigstock

Foto: DeanPictures, Bigstock

Det var en fejl at overlade ansvaret for det danske sommervejr til DSB, indrømmer Gud, der nu har overdraget opgaven til Deutsche Bahn. 

Sommeren har endelig fundet vej til Danmark. Det kan vi takke Deutsche Bahn (DB) for, mener Gud, der pr. 1. juli annullerede DSB’s kontrakt og overdrog den til den tyske konkurrent.

“Jeg erkender, at jeg begik en fejl, da jeg udliciterede sommervejret til DSB. Jeg ville gerne give dem en chance for at vise, at der var noget, de kunne finde ud af, men jeg skulle nok have givet dem en mere overkommelig opgave,” forklarer Gud, der lige nu drøfter med DSB’s ledelse, om virksomheden kan løfte ansvaret for at holde monstre væk fra børneværelser om natten.

Har ikke selv tid
At Gud overhovedet har valgt at udlicitere sommervejret skyldes, at han ikke længere har tid til selv at passe alle sine opgaver:

“I må forstå, at det selv for en almægtig og allestedsnærværende eksistens som jeg er krævende at elske ethvert menneske ubetinget. Men det er trods alt min kerneydelse, og selvom I gør, hvad I kan for at forhindre mig i at levere, vil jeg hellere give nogle af mine mere perifere opgaver fra mig, såsom ansvaret for vejret og forkyndelsen af mit ord i Folkekirken. Sidstnævnte, tænker jeg, kan Manu Sareen tage sig af, nu hvor han ikke længere bruger al sin tid på politik.”

Desværre forsømte Gud at kontrollere DSB’s indsats med vejret, og det betød, at danskerne måtte helt hen i juli måned, før sommeren for alvor slog igennem.

Frihed under ansvar
“Jeg kender jo DSB, og derfor burde jeg nok også have grebet ind noget før. Men jeg går ind for frihed under ansvar. I min position kan man nemt komme til at misbruge sin magt, og derfor er jeg generelt påpasselig. Det kan dog også blive for meget, som vi har set i det her tilfælde,” reflekterer Gud, der dog er fortrøstningsfuld og regner med, at DB vil forvalte friheden langt bedre.

“DB har den tyske effektivitet i sit virksomheds-DNA, så jeg regner bestemt med, at de sørger for, at danskerne får det vejr, de har fortjent, denne sommer,” siger han, men nægter at udtale sig om, hvilken slags vejr han konkret har i tankerne.

“Det er en sag mellem den enkelte og mig – men DB har selvfølgelig fået nogle generelle retningslinjer,” slutter han.