Foto: Creatista, Bigstock

Foto: Creatista, Bigstock

Grød, små frugtstykker og en endnu ukendt væske blev spredt ud over næsten hele bordfladen, da lille Noah protesterede mod forældrenes undertrykkende system.

Små, røde grødklatter dækker store dele af egetræsbordet, mens stykker af æble og papaja samt en hvidlig væske, muligvis mælk, optager resten af pladsen. Noget af maden drypper langsomt ned på gulvet, mens grøden midt på bordet er ved at størkne.

Sådan så Mette og Yakubs spisebord ud ved 16-tiden i går, efter at deres 2-årige søn, Noah, havde gennemført sin politiske aktion.

Gider ikke “dum grød”
“Han var stille og roligt i gang med at putte et stykke æble ind i munden, da han pludselig smed det langt væk, skreg ‘Gider ikke!’ og kastede sin grød ud over bordet,” fortæller Mette Pilau Jensen, der kort efter gik ud for at hente en karklud.

“Da jeg kom ind igen, var al frugten væk fra den høje stol, og han havde også spildt noget væske,” husker Mette, der smed karkluden og løftede Noah op, der råbte, at hans mor var “dum, dum, dum”.

“Jeg kom ind og spurgte, hvad der var galt, men Mette anede det ikke, for hans ble var ren, og hvis han havde været sulten, ville han vel have spist jordbærgrøden, som er hans livret,” fortæller Yakub Celik, der overtog Noah og spurgte ham, om han var ked af det.

Desværre kunne Noah ikke udtrykke sin protest i traditionelle politiske vendinger, men talte i stedet om “lorteforældre”, og at han ikke ville spise “dum grød”.

BumZen støtter Noah
Københavns venstreradikale miljøer, hvor “reclaim the streets”-aktioner (“tag gaderne tilbage”, red.) er populære, kender heller ikke til Noah Celik Jensen.

“Han kommer ikke her, men ud fra hans aktion gætter jeg på, at vi nok er politisk enige,” udtaler Dan X, der holder til i kollektivet BumZen og bifalder Noahs politiske protest.

“Det er tydeligt, at der ligger en ideologisk konsekvent tanke bag hans opgør med forældrenes undertrykkende system og deres stiltiende accept af kapitalismens kværn, hvor man dybest set bare spiser grød,” siger Dan X og håber, at Noah vil slutte sig til de venstreradikale i København.

Det er endnu uvist, om den 2-årige aktivist vil tage imod invitationen. Ifølge sine forældre talte han i morges om at “lege med dukken, søde dukke”, hvilket de ikke har kunnet tolke politisk.