Foto: KALX999, Wikipedia

Foto: KALX999, Wikipedia

Søndag eftermiddag var IKEA Aarhus ramme for en march til fejring af heteroseksualismen. For en millionte gang paraderede tusinder af danske mand-kvinde par ad den traditionsrige rute fra stueinteriør til vareudlevering og salg af kanelsnegle.

Så langt tilbage, som nogen kan huske, har det været en fast tradition, at danske heteropar fejrer deres seksuelle orientering med et traditionsrigt optog gennem IKEA i Skejby lidt uden for Aarhus søndage i tidsrummet 10.30 til cirka 15 – den såkaldte Hetero Pride. Denne søndag var det blevet tid til march nummer en million.

Som altid gik den traditionsrige rute fra afdelingen for moderne møbler via køkkenudstyr og sengemiljø til vareudleveringen, hvor mange valgte at fejre begivenheden med kanelsnegle eller softice ad libitum.  Enkelte valgte sågar i dagens anledning at indtage kødboller og kartoffelmos på varehusets førstesal, iført matchende fritidssæt.

Vogne med børn og borde
På Hetero Prides rute valgte flere deltagere at køre rundt med små vogne, hvorpå der var anbragt typiske heterogenstande som børn eller sofaborde af mærket Niprig.

Men det var ikke kun heteroseksuelle, som deltog i fejringen. Erik Brokard og Marcus Svendsen stod under hele marchen langs ruten og viftede med et IKEA-flag.  For selvom de er bøsser, mener de, det er vigtigt at vise deres opbakning til den heteroseksuelle sag.

“Jeg synes, det er så flot, at de på den måde viser, at de ikke er bange for at stå ved deres heteroseksualitet og hvem, de er, og at de ikke er bange for at købe ting i billig, trykimprægneret krydsfiner fra Polen,” fortalte Erik, og Marcus erklærede sig enig.

Modigt at vise trist stil
“Selvfølgelig kan det godt være, jeg synes deres stil er temmelig bomuldsagtig og gråmeleret på en måde, som det er svært for mig at relatere til. Men det virkelig modigt, at de sådan viser deres seksualitet frem for hele verden,” sagde han og tilføjede med et glimt i øjet, at han dog håber, at de heteroseksuelle holder deres Berlingoer langt væk fra hans parkeringsplads, selvom han fuldt ud respekterer deres ret til at leve deres liv, præcis som de vil.

Kilder i det heteroseksuelle miljø fortæller, at man fremover dagligt vil holde tilsvarende arrangementer i IKEA’er overalt i verden.