Foto: ft.dk

Foto: ft.dk

Lav verdens bedste shawarma i Danmark eller bliv i nærområdet. Det er hovedbudskabet i den annonce, Inger Støjberg under sit besøg i Mellemøsten har indsendt til adskillige aviser i området.

Inger Støjberg (V) er i disse dage i Mellemøsten for at undersøge vilkårene for de syriske flygtninge, der bliver i nærområderne. I den forbindelse har integrationsministeren udsendt en annonce til områdets største aviser. RokokoPosten er kommet i besiddelse af teksten, der her bringes i sin fulde længde:

Til dig, der overvejer at flygte til Danmark

Tænk en ekstra gang
Danmark er et dejligt land, men klimaet er meget koldt, især om vinteren. Vi, der bor i landet, er også temmelig kolde. Ikke kun om vinteren. Desuden kan du se frem til at leve som fattig og udstødt af samfundet. Tænk dig derfor om en ekstra gang, om du virkelig har lyst til at rejse så langt.

Du kan jo vælge at blive i nærområdet. Tæt på en kultur, der ligner den, du flygter fra. Måske så tæt på, at du stadig bliver konfronteret med det, der fik dig til at flygte. Det er godt. For så kan du se på tingene med friske øjne. Som en turist. Og få en chance for at se det gode, som findes i alt.

Verdens bedste shawarma
Ved du for eksempel, at verdens bedste shawarma laves her, hvor du kommer fra? Jeg ved det, for jeg har været på besøg, og jeg har selv smagt den.

I Danmark kan du også få shawarma. Men den er slet ikke så god som jeres. Til gengæld er den så dyr, at du ikke har råd til den. For hvis du kommer her, får du en meget lav integrationsydelse. Det er for din egen skyld. Fordi vi synes, du vil få det bedre i Jordan eller et af de andre lande, der ligger tæt på dit hjemland.

Giv os god shawarma
Du kan selvfølgelig også lave din shawarma selv. Måske er du endda meget dygtig til det. I så fald er det en helt anden sag. Hvis du kan lave og sælge verdens bedste shawarma i Danmark, er du selvfølgelig velkommen. Hvis du altså selv har penge med til at starte din forretning. Og hvis du er indforstået med, at din familie først kan komme hertil, når du er i stand til at forsørge ikke bare den, men også alle os andre.

Med venlig hilsen
Integrationsminister Inger Støjberg, Danmark

P.S. Jeg foretrækker min shawarma uden chili og hvidløg.