Foto: Kagenmi, Bigstock

Foto: Kagenmi, Bigstock

Hvis man skal have folk i kirke, skal man give dem noget spændende og anderledes. Det er også i Jesu ånd, for han var selv indbegrebet af spændende og anderledes, mener sognepræst i folkekirke på Nørrebro.

Det behøver ikke at være kedeligt at gå i kirke. Den traditionelle højmesse, som mange forbinder kirkegangen med, er efterhånden blev overtaget af alternativer som spaghettigudstjenester, rockgudstjenester og gudstjenester med kendisprædikanter. Alt dette for, at de såkaldt kirkefremmede forstår, at det at gå i kirke kan være både relevant og vedkommende.

I en folkekirke på Nørrebro gør man særligt meget ud af at give gudstjenesterne et friskt og moderne præg. En person, der er sognepræst i kirken, fortæller:

“Det ville være spild af penge, hvis der næsten ingen kom i det her store rum, så vi gør, hvad vi kan, for at give brugerne noget for kirkeskatten, og vi starter i øvrigt først kl. 15, så de kan nå at sove rusen ud.” 

Bowling med særkalke
Nu på søndag står den på “Bowl’n’Pray”. 

“Det skal selvfølgelig tages med et gran salt, for selvfølgelig skal vi ikke bede. Men det er et sjovt ordspil, som leder tankerne i retning af noget religiøst, og bowle skal vi i hvert fald,” siger sognepræsten om arrangementet, der dog ikke byder på rigtige bowlingkugler og -kegler.

“I stedet for kegler bruger vi særkalke (de små bægre, som bruges under altergangen, red.), som brugerne skal vælte med tennisbolde. På den måde bruger vi kirkens inventar til nye ting, så folk ser dem anvendt på en ny og innovativ måde,” fortsætter han.

Amerikansk lotteri
Der er selvfølgelig præmier til vinderne, siger sognepræsten, der desuden afslører, at der under arrangementet vil blive afholdt amerikansk lotteri, hvor man selvfølgelig også kan vinde flotte ting. Og selvom der hverken vil være prædiken eller salmesang, er det helt i tråd med Jesu ånd, mener sognepræsten.

“Det er nyt, spændende og anderledes. Og lige præcis sådan var Jesus jo også. Han vendte tingene på hovedet, og de konservative på hans tid syntes, han var alt for fresh og uortodoks,” siger han og slutter:

“Vi er som Jesus i stedet for bare at fortælle om ham. I næste uge vil jeg sammen med brugerne genskabe miraklet, hvor han forvandlede vin til tømmermænd.”