Foto: Hixson, Bigstock

Foto: Hixson, Bigstock

Hvis unge piger skal møde skønhedsidealer med selvsikkerhed, skal de se, at man sagtens kan være et godt menneske, selvom man er grim, lyder det fra ungdomsorganisation.

En teenagepige bombarderes dagligt med hundredvis af retoucherede kvindebilleder, der siger, at man kun er noget værd som hunkøn, hvis man er slank, velklædt og seksuelt attraktiv.

Det mener den britiske ungdomsorganisation In Power The Youth, der til daglig rådgiver teenagere på nettet. Tidligere har en underafdeling af organisationen, Your Ugly Girlfriend, kørt en kampagne, hvor kvinder skulle tage billeder af andre kvinder i uheldige situationer.

Men denne gang handler det om at finde selvtilliden i det nære, nemlig den unge piges søde, men grimme veninde.

Alle piger kender en
“Alle teenagepiger kender hende: den utrolig søde, men ret kiksede pige, som man taler godt med og altid falder tilbage på, når man har det skidt. Den veninde opfordrer vi nu pigerne til at bruge mere aktivt i kampen mod dårlig selvtillid,” siger organisationens talskvinde Lindsay Emmerton, der selv har en 13-årig datter, Zyana, som straks var med på idéen.

“Heldigvis er Zyana en af de flotte piger i klassen, så det var ikke svært for hende at finde en grim veninde. Dernæst sagde jeg til Zyana, at hun skulle fokusere på, at hendes veninde er et utrolig sødt og godt menneske med mange kvaliteter, der intet har med udseendet at gøre,” fortæller talskvinden, der lancerede kampagnen på In Power The Youths hjemmeside i sidste uge.

Pigerne blomstrer
Modtagelsen har indtil videre været utrolig positiv.

“Mange piger skriver, at de er så glade for at have fundet en veninde, som de nu beundrer endnu mere, men som bare ikke ser ret godt ud,” siger Lindsay Emmerton og viser en mail fra 14-årige Sophie fra Brighton, der fik det meget bedre efter at have sendt sin veninde, Chloe, en sms med teksten “You teach me that looks don’t matter” (“Du lærer mig, at udseendet ikke betyder noget”, red.).

På baggrund af de positive tilbagemeldinger overvejer In Power The Youth at fortsætte kampagnen med plakater, der viser piger sammen med deres grimme veninder.

“Det får pigerne til at blomstre op og se, at der er andre ting i livet end udseende,” slutter Lindsay Emmerton.