Foto: Mini Clever, Wikipedia

Foto: Mini Clever, Wikipedia

På grund af hacking risikerer danskere over hele landet at få afsløret indkøb i møbelkæden BIVA foretaget over de sidste 20 år. Flere frygter skilsmisse og social stigmatisering efter at være blevet afsløret som kunder i lavpriskæden.

BIVA var op gennem halvfemserne og nullerne kendt som en landsdækkende møbelkæde, der solgte møbler til danskere, som godt kunne lide lave priser og reklamer, der ikke var overproducerede.

Efter en konkurs i 2013 findes BIVA i dag kun som onlinebutik. Men internettet glemmer ikke. Og nu har hackergruppen ‘Fur9ture 4 Justic3″ offentliggjort navnene på samtlige danskere, der nogensinde har købt ind i kæden.

Du ses i BIVA
“Vi er en gruppe it-interesserede samlere af klassisk, dansk møbeldesign, der vil drage hr. og fru Danmark til ansvar for deres uanstændige hang til underlødigt boliginventar,” erklærer gruppen i en pressemeddelelse, der slutter af med ordene “Du ses i BIVA”.

Flere eksperter mener, at afsløringerne kan få omfattende konsekvenser.

“Tusinder af urbane mennesker fra den øvre middelklasse risikerer voldsom stigmatisering og sågar mobning, hvis det viser sig, at deres havemøbler blev købt på udsalg her. Det er jo det digitale svar på at kigge i folks køkkenskuffer og finde en pose Aldi,” forklarer Per Ibenholt, der er professor i socialkapitalogi ved RUC.

Også ægteskaber kan lide overlast, hvis det kommer frem, at den ene part har opsøgt butikskæden.

Løj møbler købt i Illum
Et eksempel på det er den 47-årige Susanne Gregersen fra Valby.

“Vi har haft både et vitrineskab og et stuebord, som min mand i 2007 erklærede, at han havde købt i henholdsvis ILVA og Illums Bolighus,” forklarer hun og fortæller, at hun havde på fornemmelsen, at noget var galt, siden hun i et interview med Richard Ragnvald så præcis samme vitrineskab i baggrunden.

“Så da afsløringen kom, valgte jeg at søge på min mands navn. Ganske rigtigt viser det sig, at begge dele var købt i BIVA til mindre end 700 kroner stykket fredag den 4. maj 2007.

“Det er et massivt tillidsbrud, og vores spisestue føles fuldstændig besudlet. Lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre, for jeg ved simpelthen ikke længere, om min mand faktisk er den, jeg troede, han var, eller om jeg nogensinde kan tilgive ham.”