Foto: Andrey Armyagov, Bigstock

Foto: Andrey Armyagov, Bigstock

På grund af manglende tilknytning til planeten Jorden har den intergalaktiske styrelse for opholdstilladelse og immigration (ISO) nægtet den danske astronaut Andreas Mogensen at vende tilbage.

Kun få dage efter sin opsendelse i rummet oplever den danske astronaut Andreas Mogensen sit første mareridt. Han har nemlig fået afslag på indrejse i atmosfæren efter sin mission, hvor han i otte dage skal lave raketvidenskab på Den Internationale Rumstation (ISS).

Begrundelsen på afslaget er, at Andreas Mogensens tilknytning til planeten Jorden er utilstrækkelig. Det bekræfter fuldmægtig Tasha Yar fra den intergalaktiske styrelse for opholdstilladelse og integration (ISO).

“Andreas Mogensen har kun opholdt sig på planeten Jorden i den periode af sit liv, han allerede har levet, og det er ikke nok til automatisk at få indrejsetilladelse,” udtaler hun.

ISS bør tilbyde asyl
Tasha Yar mener, at ISS bør give den danske astronaut asyl.

“Han har en meget stærk tilknytning til rumstationen, i og med, at hans krop i disse dage befinder sig netop der. Desuden følges han til stationen med en person, der bliver der i længere tid, så der er ingen grund til, at Andreas Mogensen absolut skal tilbage,” siger hun og tilføjer, at han selvfølgelig også kan vælge at drive formålsløst rundt i rummet, til han måske støder på en venligtsindet planet, hvis krav om indrejse- og opholdstilladelse er mindre strenge end Jordens.

Ingen hjælp fra Danmark
I Danmark afviser Udlændingestyrelsen at hjælpe Andreas Mogensen.

“Vi udtaler os normalt ikke om enkeltsager, men den her sag er stærkt utroværdig. Andreas Mogensen hævder at være rejst gennem Mexico, USA, Canada, Frankrig, Libyen, Egypten, Sudan og Etiopien, men det kan slet ikke lade sig gøre på så kort tid. Desuden kan han ikke fremvise gyldigt visum til nogle af landene. I det hele taget er rejsemønstret så usædvanligt, at vi ikke kan udfylde vores formularer korrekt, og derfor kan vi ikke oprette en sag, som vi kan tage stilling til,” beklager Anders Holmblad fra Udlændingestyrelsen og slutter:

“I øvrigt hævder Andreas Mogensen, at han er astronaut. Det ville han næppe være, hvis han oprigtigt havde ønsket at leve og arbejde i Danmark. Jeg gætter på, at han i virkeligheden er terrorist.”