Foto: Ginasanders, Bigstock

Foto: Ginasanders, Bigstock

De sidste måneder har tusinder af artsfæller lidt en grufuld død i et overlagt forsøg på udslettelse, siger foreningen og kræver regeringens anerkendelse.

“Sådan dræber man en dræbersnegl.”

“Hæld kogende vand over snegleæggene.”

“Der er gode grund til at bekæmpe dræbersneglene.”

Hvert forår står de hadske budskaber i kø i danske medier, der ivrigt fortæller, hvordan vi gennem overlagte drab kan komme en anden art til livs. Det mener Foreningen for Dræbersnegle, der har optalt sidste års snegledrab til over 3 millioner; et tal, som allerede er blevet overgået her ved sommerens afslutning.

Derfor opfordrer foreningen til, at den danske regering anerkender de mange drab som folkemord, altså som et bevidst forsøg på at tilintetgøre en racebestemt gruppe.

Artschauvinistiske ord
“Vi tilhører ganske vist en helt anden art, endda et helt andet underrige i dyreriget og ikke en anden race, men det gør bestemt ikke forbrydelsen mindre, tværtimod,” insisterer Henning, der er forsnegl og foretrækker at blive kaldt spansk skovsnegl i stedet for dræbersnegl:

“Dræbersnegl er det navn, som vores mordere og undertrykkere har givet os, så naturligvis ønsker vi ikke at høre på den slags artschauvinistiske betegnelser.”

Foreningen for Dræbersnegle er i gang med at samle ind til et større monument lavet af slim, der skal stå et centralt sted i København, så regeringen forhåbentlig skrider ind. Hos Venstre opfatter man dog sagen som en konspirationsteori.

Søren Pind afviser møde
“Det lyder helt grotesk, at over 3 millioner snegle skulle være blevet dræbt. Så skulle over halvdelen af landets befolkning have slået en ihjel, men mange mennesker har jo slet ikke haver,” siger justitsminister Søren Pind og tilføjer, at teorien om massedrab ved brug af kogende vand også er helt hen i vejret.

“Hvis man forestiller sig, at der skal to-tre liter vand til enkelt snegl, ville vi have set danskernes vandregninger eksplodere hen over sommeren, men det er mig bekendt ikke sket,” siger ministeren, der ikke ønsker at mødes med foreningens forsnegl:

“De skal være velkomne til at opstille et monument for egne midler, hvis det passer med planloven, men jeg vil ikke legitimere deres skøre idéer ved at modtage dem på Christiansborg.”