Foto: Folketinget.dk

Foto: Folketinget.dk

Både englændere og amerikanere mener, at Borgen på det seneste har taget en urealistisk drejning, og at Birgitte Nyborg slet ikke er til at kende igen.

“Hvis du spørger mig, virker den nye sæson fuldstændig uplausibel og sjusket skrevet,” siger Kevin Brownstone, som RokokoPosten møder i New York-kvarteret Brooklyn.

Som så mange andre amerikanere har han troligt fulgt med i DR-serien Borgen. Men med de seneste afsnit mener han, at handlingen er blevet usandsynlig.

Utroværdigt plot
“For det første er Birgitte Nyborg slet ikke til at kende igen, efter at hun har fået farvet sit hår rødt. Godt nok er vi vant til, at hun indgår politiske alliancer på kryds og tværs, men at Nyborg skulle indrykke annoncer i Hizbollah-aviser for at modvirke indvandring, det er der jo ingen, som tror på,” siger Brownstone.

“Måske skulle ham manuskriptforfatteren holde op med at lave så meget revy og mad og i stedet koncentrere sig om at lave noget ordentlig tv-dramatik igen, for det her venstrehåndsarbejde kan ingen være tjent med,” tilføjer amerikaneren med reference til Borgens hovedforfatter, Adam Price, og afslutter:

“I bliver seriøst nødt til at stramme op på jeres tv-dramatik i Danmark, ellers køber jeg aldrig noget fra IKEA igen.”

Asylplot er forvirrende
Heller ikke i England finder man megen begejstring over den nye sæson. Selvom journalist Richard McDougall fra Birmingham kan finde lyspunkter, er han overordnet skuffet og forvirret over seriens udvikling.

“Altså, det er dejligt, at Nyborg har beholdt sit velkendte fyrige temperament, men hun virker enormt forvirret, og det er lidt som om, hele asylplottet, hvor Danmark først forsøger at holde flygtninge ude for derefter at kræve, at de ikke forlader landet, simpelthen ikke giver mening. Vi aner jo ikke, hvorfor karaktererne handler, som de gør” siger McDougall og fortæller, at det også er underligt, at Nyborg pludselig skal spise shawarma i Jordan i stedet for at hænge ud i udsøgt colourgradede omgivelser i et dystert København.

Også valget af sidekarakterer i den nye sæson er han skeptisk overfor:

“Hvem ham manden i det dyre undertøj til rødvinsfesten var, og hvordan han indgår i plottet, kunne jeg overhovedet ikke greje. Han virkede som en forvirret statist, der ved et uheld havde fået replikker.”