Foto: Giorgiomtb, Bigstock

Foto: Giorgiomtb, Bigstock

Fra efterlivet kritiserer Inge Hansen mediernes sundhedseksperter, der gennem mange år bildte hende ind, at man gennem et sundt liv kunne leve evigt.

“Selv en uge inden min død nægtede jeg mig selv en hindbærsnitte, fordi jeg havde læst, at glukose ødelægger hjertets pumpefunktion,” fortæller 96-årige Inge Hansen, der alligevel døde af hjertesvigt i fredags.

Nu råber hun vagt i gevær over for danske sundhedseksperter, der praktisk talt lovede hende evigt liv:

“Ingen sagde direkte, at jeg aldrig ville dø. Men de advarede konstant om, at alkohol, sukker, stivelse, fedt, gluten og en million andre ting ville forkorte mit liv med et bestemt antal år. Jeg undgik det hele, og nu spørger jeg: Hvor er mine år henne?”

Pinligt at slippe yogavind
Inge Hansens største fortrydelse er, at hun brugte så mange år på yoga.

“Jeg dyrkede det, længe inden det blev populært, fordi det var godt for helbredet. Samtidig var det også utrolig kedeligt og endda pinligt, hvis man slap en vind foran hele holdet,” husker den afdøde kvinde, der føler sig svigtet af folk som professor og brevkasseredaktør Bente Klarlund, læge og multimaratonløber Jerk W. Langer samt det store opbud af fitnessinstruktører, palæodiætister, ernæringseksperter og kommunalt forebyggelsespersonale.

“Hver gang jeg tog en armbøjning, forsagede selv de magreste stykker kyllingekød eller meldte mig til Copenhagen Marathon, var det ikke fordi, det øgede min livskvalitet. Det er jo hæsligt at løbe så længe ad gangen. Men alle de kloge sagde, at det gav bonus i den anden ende.”

Desværre kan Inge Hansen ikke lægge sag an mod eksperterne på grund af sine manglende livstegn, men håber, at hendes protest vil få flere til at revurdere deres sunde livsstil og “indstille sig på en begrænset livslængde.”

Inge er særtilfælde
Hos sundhedseksperterne er man chokeret over Inge Hansens død og mener, at hun må være et særtilfælde.

“Måske har hun haft en ukendt, men dødelig genetisk lidelse eller er blevet forgiftet af en psykopatisk plejemedarbejder,” siger forfatter, foredragsholder og humanfysiolog Chris McDonald og bakkes op af kollegaen Christian Bitz:

“Inge er fuld af undskyldninger. Hun kunne sagtens være blevet meget ældre; det er bare med at komme op af sofaen!”