Foto: Folketinget.dk

Foto: Folketinget.dk

Mandag eftermiddag kom det frem, at Carl Holst bevidst har fremsat et retvisende og korrekt udsagn.

“Nej, jeg tog ikke den sidste flødeskumskage,” sagde Carl Holst ifølge flere højtplacerede kilder i forsvarsministeriet efter et møde med blandt andet sin departementschef og flere embedsmænd den 10. september. Efter intens granskning kan RokokoPosten i dag afsløre, at dette udsagn er sandt.

Ingen kager blev levnet
Højtplacerede kilder i ministeriet fortæller, at der til mødet var indkøbt et bredt udvalg af små-, tør- og flødeskumskager hos kage- og dessertforretning Leckerbaer. Da udvalget af kager langt oversteg antallet af mødedeltagere, spurgte en administrativ medarbejder, der ikke deltog i mødet og hvis identitet er redaktionen bekendt, om deltagerne ville gemme en særlig kage med cremefyld og abrikosmarmelade, som hun efter mødet ville indtage sammen med en kop te som behagelig afslutning på en lang arbejdsdag. Det indvilgede alle i.

Efter mødet viste det sig dog, at der på det ministerielle kagefad ikke var levnet nogen kager af den nævnte slags, men blot enkelte småkager uden nogen form for cremefyld. Da den kagesultne medarbejder konfronterede ministeren, afviste han blankt, at han havde indtaget kagen eller havde viden om, hvem der havde gjort det.

Særlig rådgiver mistænkt
En kombination af aktindsigt og detaljerede udsagn fra anonyme mødedeltagere demonstrerer hinsides enhver tvivl, at Holst talte sandt og endda gjorde det i første omgang. Under mødet indtog han udelukkende en enkelt hindbærsnitte samt en danskvand af mærket Aqua D’or med blid brus og en diskret smag af citron og lime.

Hvem, der bærer ansvaret for den sidste flødeskumskages forsvinden, lader sig ikke entydigt afgøre, men flere kilder mener, at mistanken bør rettes mod ministerens særlige rådgiver, Christian Ingemann, der under en kombineret tisse- og rygepause mod mødets afslutning lades alene tilbage i mødelokalet. Ingen af de deltagere, som RokokoPosten har talt med, erindrer at have set kagen derefter, mens en enkelt sågar erklærer, at han “med bestemthed” husker, at kagen befandt sig på fadet forinden.

Christian Ingemann har ikke reageret på RokokoPostens henvendelser.