Arrow graph going down on a dark background

Arrow graph going down on a dark background

For nyfattige Mads Jonshøj handler det om at holde humøret højt, selvom pengene pludselig er så små, at han er nødt til at prioritere.

Han vil ikke afsløre i kroner og ører, hvor meget aktiekrisen har kostet ham. Men 32-årige Mads Jonshøj er ikke længere rig nok til at blive betragtet som en del af Danmarks overklasse. Som søn af en multimillionær har han hverken arbejde eller uddannelse. Det gør fremtidsudsigterne dårlige, erkender han.

“Jeg har altid levet af de penge, jeg arvede fra min far. Men der er virkelig få millioner tilbage, og den smule renter, de kaster af sig, er jo slet ikke nok til, at jeg kan opretholde min nuværende livsstil,” siger han.

Der er en reel risiko for, at Mads Jonshøjs opsparing slipper op, før han stiller træskoene. Alligevel er han fortrøstningsfuld.

Svære beslutninger
Håbet finder Mads Jonshøj i sin evne til at træffe svære beslutninger.

“Jeg har en luksusvilla i Sydfrankrig, og jeg har været rigtig glad for at kunne rejse derned, lige når jeg havde lyst. Men nu vil jeg leje den ud på ugebasis. Det indskrænker min frihed, men sådan må man ofre sig.”

Han er også i højere grad blevet bevidst om at skelne mellem need to have og nice to have:

“Det er for eksempel virkelig rart at vide, at man er den fra golfklubben, der har den største samling veteranbiler. Men det er jo ret beset ikke nødvendigt. Det er svært af skille sig af med noget, der former ens identitet, men jeg er en overlever og er parat til at prioritere benhårdt. Ellers ender jeg måske der, hvor jeg er nødt til at arbejde, og det ville gå ud over min deltagelse i jetset-miljøets fester og andre sociale arrangementer. Det kan jeg ikke byde mine venner. Man er nødt til at tænke på andre end sig selv.”

Skriver måske en bog
Ved at træffe den slags svære, men nødvendige beslutninger, er det indtil videre lykkedes Mads Jonshøj at fastholde sin overklasselivsstil, selvom han økonomisk betragtet kun tilhører den højere middelklasse. Han overvejer derfor at skrive en bog til andre nyfattige.

“Jeg har opdaget, at jeg faktisk har talent for at træde vande og holde humøret højt trods vanskelige vilkår, så jeg vil gerne inspirere andre til at tænke kreativt om en vanskelig situation,” slutter han.