Foto: Ft.dk

Foto: Ft.dk

Efter ni minutter som medieudråbt forsvarsminister får Venstres finansordfører, Jacob Jensen, løn, eftervederlag og pension for en kort, turbulent og hypotetisk plads i regeringen.

Til daglig er han finansordfører og var aldrig for alvor i spil til posten som forsvarsminister efter, at Carl Holst gik af.

Alligevel udråbte DR Nyheder Jacob Jensen til ny minister i onsdags; en post, som det 42-årige folketingsmedlem bestred i hele ni minutter, inden Danmarks Radio indså deres fejl.

“Er man minister, er man minister. Også selvom det kun varer meget kort tid,” lyder det fra Lars Løkke Rasmussen, der ikke selv fik æren af at udnævne Jacob Jensen, men alligevel godkender den tidligere ministers løn, eftervederlag og pension.

“Normalt modtager man kun livslang ministerpension, hvis man har været minister i et år, men i Jacobs tilfælde gør vi en undtagelse, fordi perioden var så turbulent og mentalt opslidende,” fortsætter statsministeren, der kort efter Jacob Jensens tiltrædelse og afgang udnævnte Peter Christensen til ny forsvarsminister.

Ni minutter mærker dig
Christensen, der som bekendt ikke fik nok stemmer ved sidste valg til at komme i Folketinget, mener, det er helt fair, at hans partikollega får kompensation for sin korte tid i regeringen.

“At være forsvarsminister er et svært og ansvarsfuldt job, hvor man er dybt involveret i dansk krigsdeltagelse og bærer meget tunge byrder. Selv ni minutter kan mærke dig for evigt,” siger Peter Christensen og mener, at han på sine indtil videre tre dage som minister har fortjent mindst en million i vederlag og ministerpension til sine efterkommere i mindst fire generationer.

Jacob Jensen selv var aldrig i tvivl om, at hans medieudnævnelse til minister kun ville holde i meget kort tid, men planlægger dog ikke at afvise pengene.

“Jeg følger bare reglerne,” siger han.

Alle skal have en million
Oppositionen har ikke været sen til at beskrive regeringens beslutning om at give Jacob Jensen løn, eftervederlag og pension som “skammelig” og “uanstændig”. Dog har Lars Løkke Rasmussen fået støtte fra uventet kant, nemlig tidligere SF-minister Annette Vilhelmsen:

“Jeg synes, det er helt fint, at Jacob får en million. Lisbeth fik også en million. Og jeg fik en million! Alle skal have en million!”