Foto: Magnus Manske, Wikimedia Commons

Foto: Magnus Manske, Wikimedia Commons

Som led i regeringens udflytningsplan, Bedre Balance, bliver Folketingets medlemmer over de næste år spredt ud over hele landet. 

Det er endnu ikke vedtaget, hvordan udflytningen konkret skal udmøntes. Men inden udgangen af 2018 skal Folketingets medlemmer placeres i alle landets regioner.

Det bekræftede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under en pressekonference torsdag.

“Vi vil bringe de folkevalgte tilbage til folket. Det er god fornuft,” lød det blandt andet fra statsministeren.

Parti eller valgkreds
Til RokokoPosten fortæller Lars Løkke Rasmussen, at man i regeringen opererer med flere modeller for udflytningen:

“Vi har overvejet at sende Enhedslisten til Bornholm, mens Dansk Folkeparti kommer til Sønderjylland og Socialdemokraterne til en af de charmerende småbyer på Fyn. En anden mulighed er at lade politikerne flytte til deres opstillingskreds, så de kommer helt tæt på de borgere, der har stemt dem ind.”

Der er fordele og ulemper ved begge modeller, og regeringen har åbnet for forslag fra Folketingets medlemmer. Det har fået flere til at reagere, blandt andet Andreas Steenberg (R), der mener, at Kristian Thulesen Dahl (DF) bør flyttes til en svinestald i Tarm, mens Thulesen Dahl selv foreslår, at Zenia Stampe (R) så passende kan udflyttes til et kosteskab hos Dansk Flygtningehjælp.

Alternativets Uffe Elbæk mener derimod, at det er vigtigt at have empati og stikke en finger i jorden.

“Vi skal have en god dialog med hinanden og borgerne, for hvis vi lytter engageret til hinanden, kan vi sagtens få det her til at lykkes,” siger han.

Let og billig løsning
Forslaget om at splitte Folketinget op har allerede mødt kritik i offentligheden. Flere påpeger, at det vil besværliggøre og fordyre tingets arbejde. Statsministeren kan dog berolige med, at det tværtimod bliver lettere og billigere.

“Jeg forestiller mig, at vi mødes på Skype fremover. Det er let og billigt og gør det muligt for os at afhænde Christiansborg. Måske vil det også øge fremmødet til debatterne, at medlemmerne kan deltage hjemme fra deres dagligstuer,” siger han og slutter:

“Der er tale om en god løsning. Den kræver lidt tilvænning de første år, men på længere sigt vil det styrke nationens sammenhængskraft.”