Foto: Shock, Bigstock

Foto: Shock, Bigstock

I kølvandet på kommunens kampagne, der opfordrer borgerne til at få børn tidligere, har sundhedsborgmesteren fundet 50 tiltrækkende mænd, der skal gøre moderskabet mere attraktivt for hovedstadens kvinder.

Mød Markus. Han er 32 år gammel, ph.d. i nanoteknologi og usædvanligt tiltrækkende. I en ny brochure fra Københavns Kommune beskrives Markus som en blanding mellem Ryan Gosling og Johnny Depp, og tror man ikke teksten, kan man se en lang række billeder, der viser den unge mand fra alle sider, kun iført boxershorts.

Markus er en af 50 virkelig lækre mænd, der skal få de københavnske kvinder til at skynde sig at få børn. Sidste uge startede kommunen en kampagne, hvor de opfordrede begge køn til eksempelvis at starte en familie, mens de var i gang med studierne.

Finde sig selv
Men sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) erkender, at der skal mere til.

“Det er fint nok, at man som kvinde er klar til at få børn som 23-årig, men hvad nytter det, hvis den rette mand ikke er til stede?” spørger hun retorisk og peger på, at mange kvinder ikke er i nærheden af at finde en passende partner, når de er i starten af tyverne:

“I den periode skal de fleste lige finde sig selv, og det involverer ofte nogle utilfredsstillende forhold til gifte mænd, alt for gamle mænd og følelsesmæssigt umodne mænd, der lover alt muligt, men når så man efter tre år spørger, om de har lyst til en weekendtur til Berlin, så … Nå, I forstår nok, hvad jeg mener.”

Kun fysisk materiale
Kvinderne skal dog ikke være bange for, at de attraktive mænd kommer til at spille en aktiv rolle i barnets liv. De skal udelukkende levere det fysiske materiale til en graviditet.

“Da vi startede med at rekruttere mænd, troede mange, at de skulle være fædre, og det gad de ikke. Men da vi tilføjede, at de kunne frasige sig forældremyndigheden og deltage i den biologiske befrugtningsproces, endda for et lavt beløb, fik vi mange tusind henvendelser,” fortæller Ninna Thomsen, der selv har været med til at udvælge de 50 mænd:

“Men jeg kunne ikke have gjort det alene. Vi var en gruppe kvinder med forskellig smag, så der er veltrænede kroppe og modelansigter i alle farver. København er mangfoldighedens by!”