Foto: Gratisography.com, Bigstock

Foto: Ryan McGuire, Gratisography

Mistænkeligt store fuldskæg førte fredag til, at en københavnsk ølbar blev afsløret som skalkeskjul for radikale islamister.

Selvom det ikke er alle, som har skæg, der er ekstremister, er der ingen tvivl om, at alle ekstremister har skæg.

Det blev nok engang bekræftet ved en politirazzia udført af Københavns Politi fredag eftermiddag, hvor en ekstremistisk celle tilknyttet den såkaldte “ølbar” Mikkeller i København blev optrevlet.

Mikkeller har gennem længere tid udgivet sig for at være vandingshul for ølhungrende hipstere, men har reelt fungeret som terrorcentrum for skægtunge ekstremister.

Mikrobryggeri som alibi
Roger Mouritzen, der er kriminalassistent ved Københavns Politi, fortæller:

“Vi har fulgt dem igennem længere tid, og det er helt tydeligt, at de har forsøgt at camouflere radikal ekstremisme bag absurde, men tilsyneladende uskyldigt udseende fuldskæg og en passion for mikrobryggeri.”

Gennem snedig anvendelse af rustikt møblement og angivelig alkoholholdig øl, har cellen hidtil formået at undvige myndighedernes opmærksomhed. Men nu er det slut.

“Cellen har på intet tidspunkt lavet gærede humleprodukter med en alkoholprocent på mere end 0,0. Men eftersom det er blevet serveret i høje glas af mænd i skovmandsskjorter, har ingen urbane øldrikkere opdaget det før nu,” siger Mouritzen og fortsætter:

“Selve ordet ‘ølbar’ burde nok have vakt mistanke, da en bar, som ikke serverer øl, er meningsløs i en dansk kontekst.”

Nævenyttigt politi
En af de anholdte indrømmer, at Mikkeller har været centrum for mistænkelig aktivitet.

“Havde det ikke været for det nævenyttige danske politi, var vores snedige plan helt sikkert lykkedes. Hvem ville ellers tro, at et rustikt værtshus med drikkevarer til mere end 60 kroner pr. halvliter, uhøvlede borde samt virkelig umagelige stole var en terrorcelle, fuldskæg eller ej?” spørger Abdel Abu-Jihad retorisk.

Roger Moritzen fortæller også. at IS-cellen tilsyneladende modtog hemmelige budskaber via særlige krypterede vinylplader.

“Vi kunne se, at ekstremt mange besøgende lyttede til LP-plader i alt for store høretelefoner, mens de drak IPA, hvilket må betegnes som afsporet opførsel og sandsynligvis udtryk for en subtil kodeoverførsel, som vi vil efterforske til det yderste,” siger han.