Foto: Elenarts, Bigstock

Foto: Elenarts, Bigstock

Nye fund på Stevns Klint dokumenterer, at en markant beskæring af overførselsindkomster førte til dinosaurernes udryddelse for 65 millioner år siden.

“Prøv at se her.”

Peter Jensen, palæontolog ved Nationalmuseet, bøjer sig ned mod noget, der ligner en marmorplade eller tynd gravsten i udgravningen på Stevns Klint og børster forsigtigt et tyndt lag jord væk.

“Det er et forstenet dokument fra Ankestyrelsen dateret til den 7. maj år 65.641.541 før vor tidsregning, der redegør for, hvorfor tre Triceratops ikke længere kan få fuld kontanthjælp på grund af markante stramninger i kontanthjælpen for samlevende planteædere på over to ton,” siger han.

Besparelser ødelagde alt
Fundet af en lang række forstenede dokumenter fra sociale myndigheder i de geologiske lag på Stevns Klint har kastet nyt lys over, hvad der førte til udslettelsen af både dinosaurerne og to tredjedele af alt dyreliv for cirka 65 millioner år siden.

Mens mange tidligere har ment, at en meteor eller et vulkanudbrud bar skylden, viser ny dansk forskning, at det i stedet var en nytiltrådt borgerlig regerings gradvise reduktioner af overførselsindkomster og forskellige støtteordninger til socialt udsatte, som lagde planeten næsten øde i løbet af overraskende kort tid.

Forudså katastrofe
“Ja, der er ingen tvivl. Få millimeter efter bunkerne af cirkulærer og breve fra kommunale myndigheder kan vi se, at næsten alt dyreliv forsvinder,” siger Peter Jensen og peger på, at en lang række samtidige iagttagere faktisk forudså katastrofen.

“Vi har fundet flere aviser fra den allersidste periode af Kridttiden, som indeholder stærkt bekymrende debatindlæg, der i kraftige vendinger advarer om, at disse stramninger vil føre til jordens undergang,” siger palæontologen og fortsætter:

“Og selvom mange nok ville sige, at pessimisterne fik ret, var der også flere samtidige debattører, som fremhævede, at reduktionen af overførselsindkomster ville iværksætte en positiv udvikling på den meget lange bane og føre til en nødvendig samfundsmæssig evolution. Så om det var godt eller skidt, er jo ikke helt entydigt.”