Foto: Lobo, Wikipedia

Foto: Lobo, Wikipedia

En fødevare, der hverken forårsager kræft, hjerte-kar-sygdomme eller kredsløbssygdomme, er blevet identificeret af forskere. Der er tale om en hidtil ukendt usbekisk kornsort, der smager som en blanding af støv og terpentin.

I går annoncerede et internationalt forskerhold, at det, som helseelskere og læger har håbet på i umindelige tider, endelig er sket. Ikke blot har videnskaben nu identificeret en fødevare, som ikke giver kræft, men sågar en, som ingen negative konsekvenser har overhovedet.

Der er tale om en kornsort med navnet B52-1 fra en hidtil ukendt dal i det centralasiatiske land Usbekistan, som forskerne ved et tilfælde blev gjort opmærksomme på.

Sundere end vand
Martin Markussen er professor ved Syddansk Universitets Center for Interdisciplinær Askese og fortæller, at en 121-årig indiansk ninjamunk, der havde levet uden menneskelig kontakt i årtier, fortalte dem om kornsortens enestående egenskaber.

“Det var virkelig overraskende. Ikke mindst da der normalt ikke bor indianere eller ninjaer i Usbekistan. Men vi kan konstatere, at han havde fuldstændig ret. Denne kornsort er faktisk sundere end vand og har en delikat smag af terpentin og støv med overtoner af ler eller muld,” siger han og fortsætter:

“Når selv fødevarer som kaffe, salt og meget mørk chokolade beviseligt kan have negative konsekvenser for enkelte eller ved indtagelse i store mængder, er det ufatteligt at finde en fødevare, som er komplet harmløs. Selv ved triple-blind-studier kan vi ikke observere nogen øget forekomst af hverken overvægt, kræft eller usømmeligt øget velbefindende.”

Enormt potentiale
B52-1 er allerede afprøvet i praksis. En gastronomisk konsulent for forskerholdet bekræfter, at kornsorten har et enormt potentiale og sagtens kan anvendes i almindelig madlavning.

“Så længe man kan lide smagen af terpentin og støv, kan det faktisk bruges i alt,” siger kok og ejer af restaurant Nulsüm, Ricky Dingo, der selv har brugt B52-1 i alt fra grævling i laktose til bregner.

Martin Markussen fortæller, at forskerne nu vil sætte kornsorten i masseproduktion og, at han har allerede har fået “perverst mange henvendelser” fra såvel dameblade som forhandlere af økologisk bagværk i Storkøbenhavn.