Foto: Jekurantodistaja, Bigstock

Foto: Jekurantodistaja, Bigstock

Der er ingen grund til at reagere med sne og sjap bare fordi, vinteren nærmer sig, mener Susse Næsholm og anbefaler vejret at vende blikket indad i stedet for at lade frustrationerne gå ud over uskyldige mennesker.

Hvis der er noget, den 48-årige coach og psykoterapeut Susse Næsholm fra Vallensbæk ikke kan klare, så er dem, der lader dårligt humør gå ud over andre. Det er tegn på manglende selvindsigt og -kontrol og burde føre til, at man i stedet arbejdede med sine skyggesider. Det gælder også vejret.

“Vejret reagerer tydeligvis negativt på, at vinteren nærmer sig. Det er der for så vidt ikke noget at sige til. Men vejret burde måske tænke på, hvordan dets reaktioner påvirker andre i stedet for at reagere med sne, sjap og storm, som om det var alene i verden,” siger hun.

Brug for et knus
Vejrets reaktion kommer ikke bag på Susse Næsholm, der ofte har oplevet, hvordan hendes egne klienter flygter fra sig selv.

“Det kan virke skræmmende at vende blikket mod sine egne skyggesider, så i stedet prøver man at placere skylden for problemerne hos nogle andre. Men det handler altid mere om en selv end om andre, og hvis man ikke indser det, kommer ens egne frustrationer til at gå ud over nogle, der slet ikke har noget med sagen at gøre,” siger Susse Næsholm og tilføjer, at vejret har brug for strategier til at holde jahatten på.

“Nu har jeg ikke selv talt med vejret, så jeg kan selvfølgelig kun tale ud fra min erfaring og intuition. Men jeg er ret sikker på, at vejret føler sig frustreret over vinterens komme. Og da det ikke har lært at sætte ord på sine følelser, reagerer det på den her ukonstruktive måde, selvom det måske virkeligheden mere har brug for et knus,” forklarer hun.

Giver gerne rabat
Susse Næsholm mener dog sagtens, at vejret kan lære at reagere mere hensigtsmæssigt. Det skal bare have hjælp til at turde konfrontere dets egne skyggesider og måske opdage nogle skjulte ressourcer. Og da hun mener, at et harmonisk vejr med jahat på vil være til gavn for rigtig mange mennesker, er hun villig til at give en rigtig god pris, hvis det vælger hende som terapeut.

“Det har jo trods alt en barsk tilværelse derude helt for sig selv. Så det ville da være uempatisk ikke at give en god rabat,” slutter hun.