Foto: Ilike, Bigstock

Foto: Ilike, Bigstock

Endnu en udenlandsk avis har brugt øgenavne om Danmark, og hvis ikke det stopper, fortæller vi læreren, hvad der foregår, siger danskerne, der bare gerne vil gøre folk glade.

“Danskerne har en hysterisk frygt for flygtninge,” skrev den tyske avis Handelsblatt i sidste uge, og det er altså ikke i orden, mener danskerne.

“Det er rigtig grimt at bruge ord som hysterisk, for man bliver både ked af det og enormt usikker,” siger de og forlanger, at tyskerne holder op. Ellers bliver det sagt.

Komische Inger
Det er ikke første gang, Danmark er blevet mobbet af udlandet. Tidligere har Frankfurter Rundschau kaldt Inger Støjberg for Komische Inger, og britiske The Guardian omtalte i 2011 Danmark som fremmedfjendsk.

“Vi synes, det begynder at få karakter af decideret mobning, og det er træls, når vi faktisk gerne vil opføre os, så alle er glade,” siger danskerne og tilføjer, at de derfor altid bliver begejstrede, når udenlandske medier betegner dem som et lykkeligt og progressivt folkefærd:

“Hver gang, der står noget med ‘the world’s happiest nation’ eller ‘Denmark could really be on to something’, deler vi straks nyheden med vores venner. Og med Bernie Sanders’ seneste lovprisning troede vi, at drillerierne var holdt op.”

Falsk tryghed
Men søde ord og ros kan sagtens være en måde, hvorpå mobberen kan lulle sit offer ind i falsk tryghed for derefter at slå til med et særlig grimt øgenavn.

“Det er en hyppigt brugt taktik, der ikke bare sårer, men forvirrer offeret, så man til sidst ikke ved, hvilken politik man skal føre, eller hvordan man skal opføre sig over for andre mennesker,” siger psykolog og ekspert i international selvværdsopbygning Arne Ditlev Hansen, der har hjulpet både Danmark, Albanien og USA med at tackle nedladende angreb.

“Mine patienter er som regel lande, der gerne vil glæde andre. Når de grimme ord alligevel kommer, bliver jeg nødt til at forklare, at man ikke kan stille alle tilfredse, og at det er mobberne, som er galt på den,” siger Arne Ditlev Hansen og tilføjer, at det desværre ikke altid hjælper at kalde på læreren:

“Man stopper mobningen på kort sigt, men så snart læreren er gået, får man bare igen med fordoblet styrke, fordi man nu også er en sladrehank.”