Foto: suhblime, Bigstock

Foto: suhblime, Bigstock

Egentlig er Anders Brodersen ordensmenneske. men da han godt kan lide at genere sin kone, smider han alligevel sit tøj over det hele.

Det er søndag. Trine Brodersen vil ordne sit og manden Anders’ fælles hjem, mens Anders er ude at skøjte med ungerne. Men som så ofte før må hun begynde med at samle Anders’ tøj sammen. Det ligger spredt overalt.

“Sig mig engang, hvor svært kan det være?” spørger hun frustreret og tilføjer:

“Det sker konstant. Han lægger aldrig sit tøj på plads. Det ligger bare og flyder, indtil jeg samler det op.”

Parret, der netop har fejret kobberbryllup, har ellers et udmærket liv. Og Trine Brodersen har da heller ikke lyst til at gøre et stort nummer ud af det. Hun forstår bare ikke, hvorfor manden ikke kan lære at lægge sit tøj på plads eller til vask.

“Han gør det kun for at genere mig,” hævder hun.

I virkeligheden ordensmenneske
Og det er helt korrekt, indrømmer Anders Brodersen, der i virkeligheden er ordensmenneske. Det er derfor slet ikke bare for sjov, at han gør det.

“Det ville være meget lettere og behageligere for mig, hvis jeg ikke bare smed med tøjet. Men som Trine siger, så gør jeg det udelukkende for at genere hende. Faktisk er det lidt hårdt for mig, men noget skal jeg jo finde på,” siger han og tilføjer, at det ikke er fordi, han har et problem med sin kone.

“Jeg er lykkeligt gift, det er slet ikke det. Men det er virkelig vigtigt for mig at genere hende mest muligt hver evig og eneste dag. Og de andre ting, jeg har prøvet, gik hende bare ikke på.”

Vanvid uden grænser
Lidt senere træder Anders ind af døren sammen med børnene, Kristoffer og Anastasia på 7 og 13 år. Trine er netop blevet færdig med at rydde op, men få minutter senere ligger der atter tøj og flyder over det hele. Denne gang er det både manden og børnenes.

“Sig mig engang, er der da slet ingen grænser for vanviddet?” råber hun irriteret.

Det, håber Anders Brodersen, at der ikke er.

“At overføre mine dårlige vaner til børnene er blot en metode til at undgå, at grænsen for vanviddet nogensinde bliver nået,” siger han og slutter:

“Det er hårdt at finde på nye ting hele tiden, men hvis jeg ikke gjorde det, ville min kone jo tage fejl. Og så har vi først balladen.”