Foto: Denis Makarenko, Bigstock

Foto: Denis Makarenko, Bigstock

“All I want for Christmas is you,” er den 45-årige musiker kendt for at synge i juletiden, men nu indrømmer Mariah Carey, at hun faktisk også gerne vil have fire solide bildæk til vintervejret.

“Jeg er ligeglad med gaverne/Under juletræet/Jeg vil bare have dig som min egen,” lyder det på Mariah Careys julehit fra 1994, “All I Want For Christmas Is You” (Alt, hvad jeg ønsker mig til jul, er dig, red.).

Men efter over 20 år med dette ydmyge gaveønske står sangerinden frem og fortæller, at hun faktisk også vil have noget andet til jul.

“Jeg kunne godt bruge et sæt gode vinterdæk til min Toyota Land Cruiser,” erklærer hun med høj og klar sangstemme og fortæller, at hun købte firhjulstrækkeren i foråret og endnu ikke har nået at skifte dæk.

Besværlige veje i Albany
“Det er ikke et stort problem til daglig, fordi jeg bor i New York, hvor vejene som regel er godt ryddede. Men efter min skilsmisse har jeg overvejet at tage et smut nordpå, mens min eksmand har børnene, og bare fejre julen med mig selv,” fortsætter den succesfulde musiker, idet hun bruger syv sekunder på at frasere ordet “selv”, og tilføjer, at vejene omkring Albany og Syracuse kan være meget besværlige.

“Når man én gang har prøvet, hvordan bilen skrider midt ude på vejen, mens man panisk drejer på rattet, kender man vigtigheden af vinterdæk,” siger Mariah Carey, der dog godt kan nøjes med helårsdæk, idet hun regner med at købe en ny bil, inden de er slidt ned.

Kærlighed gennem autoudstyr
Sangeren indrømmer, at hun med sine millionsælgende albums i ryggen sagtens selv kunne købe et sæt vinterdæk.

“Men julen handler ikke om at udveksle materielle goder, for ting har vi jo i den vestlige verden allerede så mange af. Det handler mere om at vise, at man holder af hinanden,” siger hun og tilføjer med et hop op til det høje c, at ingen af hendes partnere nogensinde har vist hende deres hengivenhed gennem køb af autoudstyr, der øger sikkerheden på sneglatte veje.

“Jeg ved godt, jeg selv er ude om det, fordi jeg synger, jeg bare vil have ‘you’. I starten var det også fint nok. Men jeg er blevet en moden og ansvarlig kvinde, der ikke tager nogen chancer på en femsporet motorvej. Ooooh-oooh-oooh,” slutter hun.