Foto: X-etra, Bigstock

Foto: X-etra, Bigstock

Tilde fra Hadsund bliver mor, Asger fra Nørrebro får en tår over tørsten, og indtil flere danskere ser et egern. Det er bare nogle af de ting, der vil ske i 2016.

Det er årets sidste dag. I morgen skriver vi 2016. Et nyt år med nye muligheder og nye udfordringer. Men hvad kan vi forvente os af året? RokokoPosten har bedt fremtidsforsker Erik Bahn fremlægge en analyse af året, der kommer.

“Først og fremmest bliver det et år, der begynder med januar. Vi vil i årets første måneder se, at det bliver lysere og lysere, men først på foråret vil vi opleve en tidsforskydning, der får det til at synes mørkere fra morgenstunden,” siger fremtidsforskeren og fortsætter:

Helst ikke brunsviger
“I Hadsund vil en kvinde ved navn Tilde føde et barn. Samme kvinde fødte også et barn for tre år siden, og det barn vil med den nye fødsel blive storesøster. Tildes veninde har lovet at komme med kage, når Tilde har født. Hvilken kage, der er tale om, er endnu ikke afgjort, men Tilde har sagt, at det helst ikke skal være brunsviger.”

Men det er ikke kun i Jylland, der kommer til at foregå noget. For på Nørrebro i København vil Asger, der læser jura, flere gange drikke sig for fuld, selvom han hver gang lover sig selv aldrig at drikke igen.

“Vi ser her et træk, der er typisk for unge mænd,” fortæller Erik Bahn og fortsætter:

“Der går ikke længe, før Asger har glemt, hvor slemme tømmermænd han havde sidst, og så går han på druk igen. Det betyder, at Asger kommer til at tilbringe en del søndage i sengen, hvilket går lidt ud over studierne. Dog ikke mere, end at han burde kunne bestå.”

Pust på skrammerne
Også på Fyn byder 2016 på ting. I Otterup vil en lille dreng falde og skrabe knæet. Han bliver dog hurtigt glad igen, når hans mor puster på skrammerne og sætter et hæfteplaster på.

Andre børn vil fejre fødselsdag og opleve, at de får det, de har ønsket sig. Og sidst, men ikke mindst vil dyreglade danskere juble, når de ser et egern.

“Det er nogle meget hurtige små dyr, så man skal være heldig for at få øje på et. Men det vil ske for nogle. Enkelte vil endda nå at tage et billede, som de kan poste på de sociale medier. Det sidste ser jeg selv meget frem til,” slutter Erik Bahn.