Foto: Lisafx, Bigstock

Foto: Lisafx, Bigstock

“Jeg har altid haft en imponerende viljestyrke,” siger Lasse Bergsson, der allerede har drukket sig fuld igen i det nye år og spist tre en halv Burger King-menuer.

Tømmermændene har ramt ham hårdt. Alligevel byder Lasse Bergsson på kaffe og småkager, da RokokoPosten besøger ham i Vejle for at finde hemmeligheden bag den 48-årige håndværkers livsstil.

“Når jeg sætter mig for at gøre noget, fokuserer jeg 110 %,” siger han og tilføjer, at hans viljestyrke altid har været imponerende.

“Som 13-årig ville jeg pjække fra skole mindst én dag om ugen for at spise jordbærroulade med vennerne. Et ambitiøst mål, men jeg klarede det,” husker Lasse, der i år har sat sig for at spise endnu mere fed mad og drikke endnu mere alkohol end i 2015.

Rodeo Burger til frokost
Indtil videre går det forrygende.

“Jeg havde slemme tømmermænd i går, men formåede alligevel at tage på værtshus og drikke 7-8 øl. Det var ikke specielt rart, da det stod på, men bagefter har man det virkelig godt med sig selv,” siger han.

Samme viljestyrke blev taget i brug nytårsnat, da Lasse Bergsson købte to menuer fra Burger King og formåede at spise halvanden. Næste dag fortsatte han succesen med en Rodeo Burger-menu til frokost og en Big King Sandwich til aftensmad.

“At ændre livsstil kan virke hårdt og uoverkommeligt i starten, men når man begynder at mærke virkningen, får man nemmere ved at fortsætte de gode vaner,” forklarer han.

Oreo-smoothie med rom
Denne morgen kan Lasse dog godt fornemme, at de gamle, sundere tilbøjeligheder stikker hovedet frem.

“Men det er ikke cheat day (snydedag, red.) endnu,” siger han og smører sig en skive hvedetoast med bacon. Han ved, hvad der skal til, for at han kommer op på hesten igen.

“Når man føler, at man er nede i et hul, handler det om at gøre dobbelt så meget,” fortæller han, idet han hiver blenderen frem og gør klar til at mikse en af sine særlige Oreo-smoothies:

“Du tager en halv liter sødmælk, fem Oreo-kiks, et par skefulde vaniljeis og et skvæt Kahlúa. Dernæst fylder du op med rom, indtil blandingen kan drikkes gennem et sugerør.”

Lasse Bergsson åbner en flaske Bacardi, tænder for blenderen, og snart er et højt glas Oreo-smoothie klar.

“Alle kan gøre som mig. Man skal bare ville det,” slutter han med et langt sug.