Foto: Babar760, Bigstock

Foto: Babar760, Bigstock

Efter et halvlangt liv uden for mediernes søgelys ønsker Carsten Sørensen at trække sig fra sine officielle forpligtelser og fokusere mere på sine interesser, nemlig tv-kigning og passiv rygning.

“Jeg har besluttet, at det er på tide for mig at overlade ansvaret til andre. Gå på pension, for nu at sige det på almindeligt dansk.”

Sådan siger den 42-årige managementkonsulent Carsten Sørensen i sit livs første pressemeddelelse, der kom kort efter, at kongehuset oplyste den danske befolkning om dronning Henriks pension.

Carstens beslutning om at abdicere betyder, at han i fremtiden kun i begrænset omfang vil deltage i officielle forpligtelser, herunder varetagelsen af DTL Management Consult, som han ejer og driver med sin kone, Amalie, samt de huslige opgaver.

“Her må min hustru tage over, og jeg vil naturligvis støtte hende, selvom det bliver mindre synligt,” siger Carsten Jørgensen, der ikke regner med, at hans beslutning vil påvirke familiens samlede aktivitetsniveau.

Deltager i parmiddage
“De berørte opgaver vil blive løst af enten Amalie eller andre medlemmer af husstanden,” forklarer han og henviser til sin 14-årige søn, Markus, der nu forventes at indtage en mere fremtrædende rolle.

Til gengæld vil Carsten Sørensen fortsætte med at deltage i arrangementer, der foregår på hans residens, fx parmiddage og fælles familiemorgenmad i weekenderne.

Carsten Sørensen glæder sig desuden til at få mere tid til at beskæftige sig med de områder, der står hans hjerte nært, primært tv-kigning og passiv rygning.

Bodega og apanage
“Tidligere havde jeg meget lidt tid til at drikke øl med mine gamle klassekammerater på Ruder Konge Bodega, hvor der må ryges, men det får jeg nu,” uddyber han og tilføjer, at Netflix, HBO og lignende tjenester også vil fylde meget:

“Jeg er så meget bagefter, når det kommer til tv-serier. Kan I tænke jer, at jeg ikke engang har set The Wire? Alt sammen på grund af mine arbejdsmæssige forpligtelser, naturligvis, men det er slut nu.”

Hvordan Carsten skal forsørge sig selv i sit nye liv som pensionist er endnu uvist, men selv regner han med en apanage fra staten på 7-8 millioner kroner årligt.

“Hvis Prins Henrik kan få det, kan jeg vel også,” siger han.