Foto: Piksel, Bigstock

Foto: Piksel, Bigstock

På trods af ambitiøse nytårsforsætter og et oprigtigt løfte om at forbedre sig er 32-årige Kathrine forblevet et anstrengende og selvoptaget menneske.

Kathrine Sterles nye liv i 2016 startede lovende. Da hun var på vej ud ad døren nytårsnat for at se fyrværkeriet, spurgte hun sin veninde, om hun skulle bære hendes taske. Dernæst holdt hun venindens drink i tyve minutter, selvom det var koldt, og Kathrine gerne ville ind.

Men på fjerdedagen efter nytår må Kathrine erkende, at hun alligevel stadig er et træls menneske.

“Jeg havde lavet en masse nytårsforsætter for 2016, blandt andet at jeg skal være mere hjælpsom over for mine veninder,” fortæller den 32-årige kvinde, hvis godhed desværre stoppede et par døgn inde i det nye år:

“Min gamle gymnasiekammerat Pernille ringede i lørdags og spurgte, om jeg kunne passe hendes datter, mens hun besøgte sin far, der lige var blevet indlagt med en alvorlig blodprop. Men jeg gad ikke rigtig, selvom jeg faktisk ikke skulle noget.”

Buffy og kjoler
I stedet valgte Kathrine at se fem afsnit af Buffy the Vampire Slayer for derefter at bestille kjoler på nettet.

“Jeg ved godt, at min mor ville være blevet glad for et opkald. Men der var nogle vilde tilbud inde på Zalando (online tøjbutik, red.), og så tænkte jeg, hun kunne vente,” siger Kathrine og tilføjer, at hun endnu ikke har ringet til moderen:

“Der har ligesom ikke været tid.”

Det er nytårets skyld
Kathrine lovede også meget oprigtigt at forbedre sig, når det kom til hendes adfærd på arbejdspladsen.

“Hver gang jeg mødte en kollega, skulle jeg ikke komme med en bitter kommentar om hendes udseende, men være positiv. Så jeg tog en hjemmebagt kage med i morges som en slags velkomst efter ferien,” fortæller hun, men er desværre allerede kommet til at sige noget grimt om Tine fra layoutafdelingen.

“Måske antydede jeg, at hun var lidt for tyk. Jeg nævnte i hvert fald kagen og hendes vægt og brugte ordet ‘nougatdelle’. Set i bakspejlet kunne det godt opfattes som en træls ting at sige.”

Kathrine mener dog ikke, at hun selv kan holdes ansvarlig for sine tilbagefald:

“Nytåret lover alt muligt, som det ikke kan holde: Forandring, forbedring, et nyt liv. Men jeg mener, det er nytåret, som må forbedre sig!”