Foto: Agência Brasil, Wikipedia

8 Foto: Agência Brasil, Wikipedia

Efter anbefalingen fra Kölns borgmester om at holde afstand til fremmede mænd for at undgå overgreb, melder Saudi Arabien sig nu på banen med en række hjælpsomme råd, der kan gøre kvinderne endnu mere sikre i det offentlige rum.

Kölns borgmester, Henriette Reker, kom tirsdag med en række opfordringer til byens kvinder for at sikre, at de fremover undgår chikane af den slags, som et stort antal blev udsat for på byens banegård nytårsaften. Hun foreslog blandt andet, at kvinder skulle holde en armslængdes afstand til fremmede mænd, undgå kram samt at at færdes alene.

Skal sikres af brødre
Men man kan gøre langt mere for at undgå, at kvinderne i den tyske by bliver antastet af fremmede mænd i det offentlige rum. Det forklarer Abu Ibn Ahmad, der er talsmand for det saudiske kongehus, idet han tilbyder bystyret hjælp og støtte i en svær situation.

“Selvfølgelig er det et fint skridt at opfordre kvinder til ikke at færdes alene. Men det vil det være langt mere effektivt, hvis man juridisk sikrer, at de kun færdes uden for hjemmet i selskab med nære, mandlige familiemedlemmer, der unægtelig vil være meget motiverede for at beskytte dem,” siger han og fortsætter:

“Og så er der naturligvis spørgsmålet om bilkørsel. Så længe, det er muligt for kvinder at føre bil, risikerer man omfattende chikane, såfremt de skulle gå i stå blandt en masse mænd. Så det bør man afholde kvinderne fra. Af hensyn til deres egen sikkerhed og komfort, naturligvis.”

Tildækning mest effektivt
Ifølge Abu Ibn Ahmad er det vigtigste dog at undgå, at kvinder udsætter sig for risiko på grund af deres fristende udseende.

“Desværre bliver mange mænd lokket af kvinders ynder, hvis de kan anes under tøjet i det offentlige rum. Så den mest effektive måde at beskytte sig på, er at tildække sig effektivt,” forklarer han og siger, at kongerigets tøjbutikker har mange praktiske beklædningsgenstande, som kan hjælpe de kölnske kvinder.

Saudi Arabien er ikke de eneste, der har tilbudt Kölns kvinder hjælp og støtte. Den afghanske oppositionsgruppe Taliban har i et brev til bystyret gjort opmærksom på, at de saudiske råd efter deres mening er utilstrækkelige, og at de derfor gerne stiller deres erfaringer til rådighed”.