Foto: Unsplash, Pixabay

Foto: Unsplash, Pixabay

Anders Samuelsen er gået i benhård træning for at slå danmarksrekorden i op- og nedkravling fra højt træ på meget kort tid. Trods en manglende strategi for at komme ned igen er han overbevist om, at han har ret gode chancer.

“Ja, selvfølgelig er det højt, det er jo selve udfordringen,” siger folketingsmedlem Anders Samuelsen, mens han kigger op i kronen på et næsten 15 meter højt fyrretræ. Samuelsen har nemlig taget en pause fra det politiske arbejde for at hellige sig en ny hobby: træklatring på tid.

“Jeg har en ret god strategi til at komme derop, hvor jeg simpelthen først tager fat i de lavthængende grene og hiver al min vægt opad så hurtigt, som det overhovedet er muligt,” forklarer han.

Svært at komme ned
Imidlertid erkender Anders Samuelsen, at han ikke er helt klar over, hvordan man kommer ned igen.

“Jeg regner med, at jeg finder på et eller andet, når jeg er kommet helt op i toppen. Hvor svært kan det være?” spørger han og tilføjer med et grin:

“Ellers må jeg vel bare blive siddende deroppe indtil grundlovsdag eller helt til efteråret!”

Johanne Schmidt-Nielsen er den regerende danmarksmester i op- og nedklatring fra høje træer, og i lighed med Samuelsen arbejder hun med politik, når hun ikke klatrer. Ifølge Schmidt-Nielsen er det da også særlig det med at komme ned igen, som volder problemer for hende.

“Det er som om, den ene gren bare tager den anden, når man klatrer opad. Men når man pludselig er meget langt væk fra jorden, forekommer hele projektet både meningsløst og uhyggeligt. Ofte kan det virke, som om den tynde luft er steget en til hovedet, og man kommer tvivl om, hvorvidt det egentlig var en god ide,” siger hun.

Nielsen: Lad dig falde
“Som regel plejer jeg bare at lade mig dumpe ned. Selvfølgelig gør det ondt. Men i sidste ende er det langt mindre ydmygende at få et par blå mærker end en langsom, usikker og udtrukken nedstigning, mens folk står nede på jorden og griner,” tilføjer hun.

Hun beroliger dog Samuelsen med, at sådan en maveplasker fra et højt træ slet ikke behøver at være noget, man frygter.

“Selvfølgelig ser det ikke kønt ud, men man vænner sig til det med tiden. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har ladet mig falde ned fra et højt træ og slået mig slemt, men jeg er her jo endnu.”