Foto: IndigoLT, Bigstock

Foto: IndigoLT, Bigstock

Det var ikke helt gennemtænkt, at både David Bowie og Alan Rickman begge skulle dø inden for få dage, erkender Døden, der i denne uge vil forsøge at gå efter folk, som ingen vil savne. 

Døden vrider sig i stolen over for RokokoPostens udsendte, der sidder med et par avisforsider, som melder om henholdsvis musiker David Bowie og skuespiller Alan Rickmans død.

“OK, OK, du har ret. Jeg har været lidt træls på det seneste. Sooorry!”

Valget af netop de to kendte personer var ikke gennemtænkt, indrømmer Døden, der godt kan forstå, hvis folk ikke bryder sig specielt meget om ham for tiden.

“Alle elskede jo Rickman som skurken i Robin Hood-filmen, og hvem har ikke sunget med på Heroes? Det har jeg i hvert fald,” siger Døden og tilføjer, at han især holdt af David Bowie i rollen som Jareth i Labyrinth. 

“Han kunne virkelig forvandle og forny sig, den mand. Alle de mennesker, han rørte med sin musik. Den skønhed, den nerve. Det bliver godt at høre ham synge i Døds …”

Døden stopper pludselig op, som om han er kommet i tanke om noget.

“Undskyld! I kommer ikke til at høre ham, det ved jeg godt. Jeg holder kæft nu.”

Vil ændre strategi
Døden rejser sig og går rundt med et tænksomt udtryk i de tomme øjenhuler, inden han sætter vand over til en kop Nescafé.

“Jeg tror, jeg vil ændre strategi i denne uge,” siger han pludselig, mens han rører lidt mælk ud i kaffen.

“Nu tager jeg kun mennesker, som ingen rigtig vil savne. Måske en eller anden hutu, der har været med i folkedrabet i Rwanda. Eller en ustraffet pædofil fra et asiatisk land, som bare er totalt ækel. Generelt kan jeg godt se, at jeg skal gå efter væmmelige mennesker,” tilføjer Døden.

For meget Counter Strike
Han har dog en mulig forklaring på de seneste dages dumme prioriteringer.

“Jeg har spillet rigtig meget Counter Strike på det sidste, og når jeg gør det, kommer jeg i en tilstand, hvor jeg slet ikke ænser verden omkring mig. Det er ikke smart at træffe beslutninger, når man har det sådan,” forklarer Døden, der slet ikke har tænkt over, at både David Bowie og Alan Rickman var 69 år, da de døde.

“Gud, er det rigtigt? Nu du siger det, kan jeg godt huske, at der var noget med tallet 69 i mit sidste Counter Strike-spil. Jeg må sgu se at trappe ned.”