Foto: Oleg Znamenskiy, Bigstock

Foto: Oleg Znamenskiy, Bigstock

En aggressiv poststrukturalisme har ramt en række daginstitutioner i Københavnsområdet. Statens Serum Institut frygter epidemi.

Det er to uger siden, femårige Valdemar sidst var i børnehave. Han går nemlig i den integrerede institution Fryd og Gammen på Østerbro, som blev lukket af embedslægen efter et alvorligt angreb af poststrukturalisme.

“Valdemar er i bedring,” siger hans far, Steffen Salkær, og fortsætter:

“Men det var virkelig slemt. En dag, da jeg hentede ham, pegede han på en lampe og sagde ‘betydningslag’. Først troede jeg, at han bare havde lært et vrøvleord, men inde på stuen sad pædagogerne oppe på bordene og legede klappelege, mens nogle børn klippede abstrakte figurer af hinandens tøj og andre gik rundt i cirkler med tomme blikke og råbte tilfældige ord. Jeg så også en pige, der omfavnede en håndvask og fortalte den, at rust skal tænkes væk.”

Undgå dialog
Ifølge Statens Serum Institut (SSI) er der tale om en aggressiv virus, der især rammer børn af forældre med en akademisk baggrund.

“Det er tale om en alvorlig situation, og vi opfordrer derfor alle til at tage særlige forholdsregler ved mistanke om smitte,” siger dr. med. Mogens Gerner Mikkelsen fra SSI.

Først og fremmest skal man undgå dialog med en, der er blevet ramt af poststrukturalisme. I det hele taget er det klogt at holde sig på afstand.

“Virussen fæstner sig til sociale relationer, så hvis man tilhører risikogruppen, kan man blive smittet ved enhver form for interaktion med en smittebærer,” forklarer Mogens Gerner Mikkelsen, der heldigvis kan fortælle, at helbredelsesmulighederne er gode.

Håndværkerkuren
Virussen kan nemlig ikke overleve blandt mennesker med en håndværksmæssig uddannelse, ligesom den svækkes ved kontakt med landmænd.

“Ved at isolere den smittede i et miljø, hvor der kun er håndværkere, vil virussen dø i løbet af et par dage,” siger han og nævner, at flere af de ramte pædagoger kom sig helt efter en enkelt uges håndværkerpraktik.

Mogens Gerner Mikkelsen mener dog, at der skal andre tiltag til for at forhindre en egentlig epidemi:

“Der bør være flere børn af håndværkere og landmænd end akademikerbørn i hver institution. Så vil man opnå flokimmunitet og i bedste fald udrydde virussen fuldstændig.”