Foto: AntonioGuillem, Bigstock

Foto: AntonioGuillem, Bigstock

Stik mod ikke mindst egne forventninger er den 26-årige Afghanistan-veteran Asger Røntved fortsat i live efter et hektisk og opslidende januarudsalg.

“Hvis jeg falder i søvn nu, vågner jeg aldrig op igen.”

Sådan tænkte den 26-årige ingeniørstuderende Asger Røntved, da han lagde sig til at sove onsdag aften. Så han var meget overrasket, da han vågnede i morges.

“Det er jo nærmest et mirakel,” udbryder han og fortæller, hvorfor han var så sikker på, at han var på dødens rand.

“Min kæreste har slæbt mig med på januarudsalg næsten hver eneste dag. Hele måneden. Faktisk startede det allerede i dagene mellem jul og nytår. Det er det værste, jeg nogensinde har oplevet, og jeg har endda været i Afghanistan,” siger han.

Ekspert: Set før
Ifølge psykolog Esben Johnsen er der tale om en stor bedrift af den unge ingeniørspire. Det er dog set før, at en mand har overlevet en hel måneds udsalgsshopping.

“Overlevelsesraten er faktisk overraskende høj,” siger han, men afviser, at det betyder, at kvinder uden videre kan tvinge deres mænd og kærester til at tage med på endnu flere shoppeture:

“Litteraturen er tvetydig, og i hvert fald tyder meget på, at mændene klarer turene så forholdsvis godt, fordi de formår at sige fra, før det bliver decideret livsfarligt for dem.”

Han anbefaler derfor mændene til ikke at blive letsindige på grund af de tilsyneladende positive odds. I stedet bør de jævnligt blive siddende i bilen, hvis de har sådan en, eller insistere på at sætte sig ind på en café, mens konen shopper færdig. Han kan så tilbyde at bære nogle poser for at vise, at han er der for hende.

Weekendhelvede forude
For Asger Røntved er psykologens ord opløftende. Men han ånder ikke helt lettet op. Forude venter nemlig januar måneds sidste weekend, og han frygter, at den bliver et helvede.

“Min kæreste får løn i morgen, så hun har allerede talt om, at vi skal bruge hele lørdagen på at tage rundt i byens shoppingcentre,” siger han og tilføjer, at planen er, at de skal starte dagen med brunch på en café i byen og først tage hjem igen, når de har været ude at spise om aftenen.

Asger indvilgede i at bruge lørdagen sådan, hvis de til gengæld kunne blive hjemme og slappe af om søndagen. Men den gik ikke, slutter han:

“På søndag vil hun i IKEA.”